Comunitate

Anul şcolar vine cu burse sociale şi de merit la Băiţa

Magdalena Şerban

În comuna Băiţa, anul şcolar ce stă să înceapă le va aduce elevilor burse de merit, dar şi burse sociale, acolo unde situaţia materială e una precară. Acestea sunt susţinute în întregime de către administraţia publică, din bugetul local.

„Avem grădiniţe şi şcoli primare în satele Băiţa şi Hărţăgani şi o şcoală gimnazială în Băiţa. Nu ni se va desfiinţa nici una, toate rămânând funcţionale pe mai departe. Sunt trei microbuze şcolare care asigură naveta elevilor, iar celor de nivel liceal li se oferă decont pentru deplasările pe care le fac la Deva sau pe unde au ales să-şi continue cursurile. Din anul curent e un singur cadru didactic nou venit, adică o profesoară de limbi străine, la şcoala generală. În rest, graficul e complet, iar majoritatea dascălilor sunt din comună. Lemnul de foc este asigurat, unităţile de învăţământ deţinând centrale pe bază de lemne. Vreau să mai anunţ faptul că şi în anul şcolar 2018-2019 vom acorda burse sociale acelor elevi care se confruntă cu mari greutăţi de ordin financiar din cauză că părinţii lor nu lucrează. Cuantumul lunar al unei burse este de 100 de lei, iar numărul lor variază în funcţie de cum evoluează situaţiile, unii angajându-se pe parcurs. Oricum, fluctuează între 50 şi 60 de elevi, de obicei. Există criterii care trebuie respectate pentru a fi eligibili. Totodată, elevii cu rezultate deosebite, adică aceia care au o medie generală de peste 9,50, sunt recompensaţi cu burse anuale de merit în valoare de 700 de lei fiecare. Bursele se dau până la clasa a VIII-a”, a spus Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa, care a ţinut să le ureze succes tuturor şcolarilor şi preşcolarilor hunedoreni, educatorilor, învăţătorilor şi profesorilor, precum şi acelora care sunt implicaţi activ în sistemul de educaţie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • E discriminare , la lună se dă o sută de lei bursă și la an se dă bursă de 700 de lei , de ce nu se dă această bursă de merit pe trimestrul ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago