Categories: Sport

Antrenorul „rătăcitor” revine la Lupeni

Ciprian Marinuţ

Dan Mănăilă, care s-a bucurat de o mare simpatie din partea suporterilor când a mai antrenat la Minerul Lupeni, va fi noul tehnician al grupării din Valea Jiului.

Se întoarce la prima dragoste
Arădeanul Dan Mănăilă a lăsat raţiunea deoparte şi a dat ascultare sufletului, acceptând oferta de a prelua funcţia de antrenor principal la Minerul Lupeni, deşi echipa se află într-o situaţie extrem de grea, atât financiar, cât şi în clasament. Tehnicianul a purtat mai multe runde de negocieri, insistând să obţină jucători buni şi nu salariu mare, şi a ajuns la o înţelegere verbală cu clubul din Lupeni. „Simt că mă întorc acasă, pentru că la Lupeni a fost una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea de antrenor. Am ajuns la o înţelegere verbală cu conducerea clubului şi urmează ca zilele acestea să semnez contractul pe o perioadă de un an şi jumătate. Nu ştiu dacă voi mai reuşi să facem o echipă la fel de frumoasă ca în sezonul 2006-2007, dar eu mă voi strădui”, a declarat Mănăilă, care în urmă cu trei ani a fost aproape de o promovare în Liga I cu Minerul.
Mănăilă s-a bucurat de o simpatie aparte la Lupeni, pe vremea când antrena, atât datorită personalităţii sale, cât şi a rezultatelor bune ale echipei. Suporterii Minerului nu au încetat să-i scandeze numele de fiecare dată când şi-au amintit de tehnician, indiferent că pe bancă se afla un alt antrenor. „Într-adevăr, la Lupeni m-am simţit iubit, aşa cum nu am fost nicăieri. M-am simţit apreciat şi de aceea am decis să revin”, a spus Mănăilă.

Scurtează vacanţa
Dan Mănăilă, cel care l-a înlocuit pe Petre Gigiu, e nerăbdător să înceapă munca, pentru salvarea echipei de la retrogradare. Tehnicianul a devansat data reluării pregătirilor, iar reunirea formaţiei nu va mai fi pe 12 ianuarie, ci mai repede. „Echipa se va reuni mai repede cu câteva zile, pentru că e nevoie de o reevaluare. Trebuie să punem la punct strategia pentru retur. Este foarte clar că mai avem nevoie şi de jucători, dar deocamdată îi testăm pe cei pe care-i avem”, a spus Mănăilă. Minerul Lupeni se află pe penultima poziţie în clasament cu 13 puncte, iar salvarea de la retrogradare pare o misiune imposibilă. Totuşi, odată cu revenirea lui Dan Mănăilă, oficialii lupeneni au început să creadă în  minuni. „Echipa are o misiune aproape imposibilă, dar dacă nu am crede în salvare, nu am mai fi făcut aceste mutări”, au spus oficialii grupării din Lupeni.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

21 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

21 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

21 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

21 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

21 de ore ago