Antrenament cu campioana, aranjat de Andone

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara va disputa un amical de lux cu campioana României, CFR Cluj, vineri, de la ora 19.00, în deplasare. Partida este posibilă graţie prieteniei dintre doi foşti colegi din echipa de aur a Corvinului, Ioan Andone (foto), antrenor la gruparea feroviară, şi Dorin Nicşa, director sportiv la FC Hunedoara.

Prietenie reciproc avantajoasă

Negru-albaştrii l-au prins pe „Zeul Fotbal“ de-un picior. Aflaţi în căutarea unui adversar pentru un amical care să ţină „în priză“ jucătorii, în ciuda etapei de pauză din campionat, hunedorenii s-au ales cu o întâlnire de lux cu campioana României, CFR Cluj. Fotbaliştii grupării de pe Cerna se vor duela, vineri, de la ora 19.00, în Gruia, cu echipa românească a momentului, singura din ţară calificată în grupele Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume. Evident, organizarea acestui joc este posibilă graţie antrenorului Ioan Andone, membru fondator al clubului FC Hunedoara, şi actual tehnician al grupării feroviare. „Eram în căutarea unui adversar pentru un amical în etapa de pauză pe care o efectuăm în acest week-end, iar directorul sportiv al clubului, Dorin Nicşa, s-a gândit la un meci cu CFR Cluj, echipa antrenată de fostul său coechipier, Ioan Andone. Cum şi clujenii au liber, pentru că Liga I are o pauză de două săptămâni, din cauza primelor două jocuri ale naţionalei României, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, Andone a fost de acord cu propunerea“, a spus Marius Opric, antrenorul hunedorenilor.

Şansă rară

Tehnicianul consideră că partida cu campioana este o şansă importantă pentru elevii săi şi un antrenament perfect pentru următoarele etape. „E o ocazie rară, deoarece nu în fiecare zi o echipă din eşalonul trei are şansa de a întâlni campiona României. Chiar dacă CFR Cluj va alinia, cel mai probabil, o echipă de rezerve, jucătorii noştri vor aborda meciul la potenţial maxim, aşa că vom avea parte de un antrenament perfect pentru următoarele etape de campionat“, a spus Opric.
CFR Cluj s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după o „dublă” victorioasă cu elveţienii de la FC Basel (2-1 şi 1-0) şi a fost repartizată într-o grupă din care fac parte Manchester United, Galatasaray Istanbul şi Braga.
FC Hunedoara a debutat cu o victorie, scor 2-1, contra Jiului Petroşani în noul sezon, iar în etapa a doua a Ligii a III-a are liber, deoarece în seria a V-a activează doar 13 echipe, iar fiecare club stă, pe rând, în câte o etapă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare