Categories: Actualitate

Ansambluri folclorice din cinci ţãri îşi prezintã dansul şi cântul popular

Cristina Ghenea

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru copii şi tineret „Carpatica“ a debutat ieri, la Deva, cu parada portului popular. În jur de 350 de participanţi, atât din ţară, cât şi din străinătate vor prezenta într-o serie de spectacole realizate în mai multe localităţi din judeţ, frumuseţea portului, cântecului şi jocului popular din ţările lor. Manifestările din cadrul festivalului se vor încheia duminică, 7 august.
Tineri din Serbia, Ungaria, Polonia, Turcia, dar şi din Iaşi, Oradea sau Sighetu Marmaţiei vor participa în acest an, la evenimentul internaţional. Din judeţul Hunedoara, sunt opt grupuri folclorice, printre care Ansamblul „Pădureanca” al Palatului Copiilor din Deva, „Mureşana“ din Brănişca, „Flori Mureşene“ din Simeria sau „Făerag“, din Certej. Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, din Deva, după parada care a străbătut principalele artere din centrul municipiului.
În zilele care urmează, tinerii îşi vor continua spectacolele la Geoagiu, Orăştie şi Brad, iar festivitatea de încheiere va avea loc duminică seară, în comuna Certeju de Sus. „Ne bucurăm că acest festival a devenit o tradiţie şi mai ales, suntem mulţumiţi de faptul că tinerii prezintă interes pentru astfel de evenimente, în care dorim să punem în valoare tradiţia, portul şi obiceiul românesc”, a declarat principalul organizator al evenimentului – Dumitru Lasconi, directorul Palatului Copiilor din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 ore ago