Ansamblul Profesionist „Drăgan Muntean” a participat la Festivalul Inimilor de la Timişoara

Artiştii Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva au participat la sfârşitul săptămânii trecute la „Festivalul Inimilor” de la Timişoara.      04 ansamblul dm
Evenimentul care se doreşte a fi o sărbătoare a folclorului mondial s-a aflat la a 27-a ediţie şi a adunat reprezentanţi din 11 state de pe continente diferite. Pe lângă recitalurile de muzică şi dansuri populare, „Festivalul Inimilor” de la Timişoara presupune şi o paradă a portului tradiţional, astfel încât întreaga manifestaţie fost una extrem de spectaculoasă. Pe străzile municipiului de pe Bega au defilat artişti din  Bulgaria, Chile, Columbia, Costa Rica, Republica Moldova, Serbia (două ansambluri din etnoregiuni diferite), Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria şi mai multe formaţii artistice din România. Artiştii Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva s-au remarcat prin costumele autentice din zona judeţului Hunedoara, încântând publicul şi atunci când au urcat pe scena de spectacole. În total, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara au evoluat aproximativ 1.500 de interpreţi şi dansatori, din ţările enumerate mai sus, iar artiştii hunedoreni s-au bucurat de o primire pozitivă din partea publicului, fiind aplaudaţi pentru prestaţia lor.
Potrivit managerului Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” Deva, Cristian Fodor, sărbătoarea folclorului mondial de la Timişoara la această ediţie a fost cea mai spectaculoasă din ultimii ani. Acesta a mai spus că formaţia condusă de el a reprezentat cu cinste judeţul Hunedoara, iar artiştii au mers benevol pentru a participa la eveniment, făcând un efort care nu le-a fost remunerat, deoarece ansamblul nu mai are nici un leu în cont, din cauză că vechea conducere a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara le-a alocat suma de bani necesară funcţionării doar până în luna iulie. (N. Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.