Aninoasa: Primarul şi viceprimarul au trecut la lopatã

  Maximilian Gânju

Pentru că nu au bani, primăria fiind sub administrare specială, iar ajutor de la bugetul judeţean ori de la stat nu primesc şi pentru drum, primarul şi viceprimarul din Aninoasa fac lucrările edilitare pe cheltuiala lor.  

Primarul localităţii Aninoasa, Nicolae Dunca (foto), s-a apucat de asfaltarea singurului drum care leagă localitatea de restul Văii Jiului. Lucrările sunt efectuate cu bani din sponsorizări, dar cum nici mulţi sponsori nu prea sunt, edilii au trecut la propriile buzunare. Ca să se încadreze în buget, aceştia fac şi muncă patriotică, pentru că nu-şi permit să angajeze muncitori ori o firmă specializată în asfaltări. Aşa că primarul pune la bătaie bani din leafă şi cumpără materiale pentru a astupa gropile de pe drum.
”Drumul din Aninoasa este praf şi nimeni, nimic… Acum două săptămâni am făcut o betonare la gropi, sâmbăta trecută am mai făcut o acţiune. Cumpăr eu din buzunarul propriu câte un metru cub de beton şi cu el betonăm gropile cam pe un kilometru. Aduc nişte băieţi şi facem clacă să avem şi noi drum cât de cât circulabil. Drept să spun, îmi este şi jenă că am ajuns împreună cu viceprimarul şi secretarul să stăm în patru labe şi să astupăm la gropi. Nu avem ce face, le-am promis oamenilor că voi rezolva această problemă şi trebuie să facem ceva, măcar să se poată circula”, ne-a declarat Nicolae Dunca, primarul localităţii Aninoasa.
Drumul orăşenesc din Aninoasa este coşmarul şoferilor, iar cei care fac transport în comun au ameninţat în câteva rânduri că nu vor mai scoate microbuzele pe traseu din cauză că-şi strică în permanenţă maşinile şi nu-şi pot acoperi costurile.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Administrația publică din Orăștie pregătește încă un proiect de investiţii

Magdalena Șerban Primăria Municipiului Orăștie lu­crea­ză la elaborarea proiectului care are ca scop revitalizarea arealului…

4 minute ago

Ce servicii va oferi Centrul Comunitar Integrat din Simeria

Primăria Simeria va implementa un proiect de 1 milion de lei. Este vorba de Centrului…

4 minute ago

Pornește telecabina de pe Dealul Cetății!

Noul ascensor de pe Cetate pornește astăzi. „Astăzi, 29 martie 2024, la ora 12:30, se…

5 minute ago

Din bine, în mai bine

Continuă seria rezultatelor exce­lente obținute de reprezentanții sec­ției de tenis de masă din Deva. Astfel,…

9 minute ago

Play-off și play-out cu echipele hunedorene în competiție

Campionatul Ligii a III-a, cu referire la seria a VII-a, unde evoluează cele două formații…

11 minute ago