Categories: Comunitate

An şcolar cu schimbări la liceul din Geoagiu

Magdalena Şerban

Din această lună, profesorul Octav Cis­maşiu, aflat la cârma Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu din poziţia de director adjunct încă din 2014, a fost numit director al instituţiei de învăţământ. Schimbări s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte frecventarea cursurilor de către elevi, aici fiind implementat regimul hibrid.
„Ne aflăm în scenariul doi, adică practicăm învăţământul faţă în faţă acolo unde e posibil. Cu frecvenţă la ore sunt clasele a VI-a B, a VII-a B, a VIII-a, a XII-a, a IX-a şi a X-a profesională, a XI-a de liceu, învăţământul primar şi grădiniţa cu program normal. Grădiniţa cu program prelungit e împărţită pe grupe de câte zece copii, prezenţa alternând săptămânal, iar restul merge pe sistemul hibrid (o grupă în şcoală şi o alta în online, tot prin rotaţie săp­tămânală). Momentan, elevii se folo­sesc de propriile device-uri pentru a putea urma cursurile online. Episcopia Devei şi Hunedoarei ne-a oferit, sub formă de donaţie, şase tablete electronice, iar un fost elev de-al nostru, Mircea Toderaş, a contribuit cu cinci tablete electronice cu conexiune la Internet. Cu acest prilej vreau să le mulţumesc foarte mult pentru impli­care şi să-i asigur de aprecierea noastră. Cu bani de la bugetul administrativ al oraşului, am achiziţionat 1.152 de măşti sanitare pentru elevi şi cadre didactice, plus 15 laptop-uri ce vor fi folosite în sălile de clasă în care se realizează învăţământul hibrid ”, a afirmat prof. Octav Cismaşiu (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Acesta a mai spus că părinţii au mani­festat înţelegere faţă de contextul actual şi au dat dovadă de mult spirit civic atunci când înainte de a debuta noul an şcolar, în urma unei întâlniri în cadrul căreia s-au punctat aspectele definitorii pentru ceea ce va urma s-a pus problema accesului limitat în unitate al acestora. ,,I-am rugat să vorbească acasă cu copiii, pentru a le explica cât mai bine faptul că este un an diferit faţă de precedenţii şi trebuie să res­pectăm normele legale impuse de auto­rităţi. Toată lumea se pare că a priceput întoc­mai. Prin urmare, părinţii nu dau buluc în unitate, se poartă mască la ore şi se respectă distanţatarea. Le doresc suc­ces în activitate cadrelor didactice şi re­zultate notabile elevilor ”, a mai completat noul director.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago