Categories: Comunitate

An şcolar cu schimbări la liceul din Geoagiu

Magdalena Şerban

Din această lună, profesorul Octav Cis­maşiu, aflat la cârma Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ Geoagiu din poziţia de director adjunct încă din 2014, a fost numit director al instituţiei de învăţământ. Schimbări s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte frecventarea cursurilor de către elevi, aici fiind implementat regimul hibrid.
„Ne aflăm în scenariul doi, adică practicăm învăţământul faţă în faţă acolo unde e posibil. Cu frecvenţă la ore sunt clasele a VI-a B, a VII-a B, a VIII-a, a XII-a, a IX-a şi a X-a profesională, a XI-a de liceu, învăţământul primar şi grădiniţa cu program normal. Grădiniţa cu program prelungit e împărţită pe grupe de câte zece copii, prezenţa alternând săptămânal, iar restul merge pe sistemul hibrid (o grupă în şcoală şi o alta în online, tot prin rotaţie săp­tămânală). Momentan, elevii se folo­sesc de propriile device-uri pentru a putea urma cursurile online. Episcopia Devei şi Hunedoarei ne-a oferit, sub formă de donaţie, şase tablete electronice, iar un fost elev de-al nostru, Mircea Toderaş, a contribuit cu cinci tablete electronice cu conexiune la Internet. Cu acest prilej vreau să le mulţumesc foarte mult pentru impli­care şi să-i asigur de aprecierea noastră. Cu bani de la bugetul administrativ al oraşului, am achiziţionat 1.152 de măşti sanitare pentru elevi şi cadre didactice, plus 15 laptop-uri ce vor fi folosite în sălile de clasă în care se realizează învăţământul hibrid ”, a afirmat prof. Octav Cismaşiu (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Acesta a mai spus că părinţii au mani­festat înţelegere faţă de contextul actual şi au dat dovadă de mult spirit civic atunci când înainte de a debuta noul an şcolar, în urma unei întâlniri în cadrul căreia s-au punctat aspectele definitorii pentru ceea ce va urma s-a pus problema accesului limitat în unitate al acestora. ,,I-am rugat să vorbească acasă cu copiii, pentru a le explica cât mai bine faptul că este un an diferit faţă de precedenţii şi trebuie să res­pectăm normele legale impuse de auto­rităţi. Toată lumea se pare că a priceput întoc­mai. Prin urmare, părinţii nu dau buluc în unitate, se poartă mască la ore şi se respectă distanţatarea. Le doresc suc­ces în activitate cadrelor didactice şi re­zultate notabile elevilor ”, a mai completat noul director.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago