“Amintiri din cufărul bunicilor”, un obiect original aflată în patrimoniul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Orăştie

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva expune on-line un alt obiect aflat în patrimoniul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Orăştie.
Descrierea obiectului este realizată de către dr. Mihai Cristian Căstăian, arheo­log, şeful Secţiei de Etnografie şi Artă Po­pulară Orăştie.
Astfel este adusă în atenţia publicului, în mediul on-line, o ”Carte poştală mili­tară gratuită”, din perioada celui de-al doi­lea război mondial. Semnatarul cărţii poştale este caporalul Ioan Lazăr, Bata­lionul 7 – Vânători de Munte, Compania a IV-a, iar acesta îşi exprimă sentimentele fa­miliei sale din Orăştie. Având la dis­po­ziţie o suprafaţă limitată pentru a scrie, gân­durile expeditorului sunt relatate într-o ma­nieră concentrată. O mare parte din cărţile poştale reprezentau un ultim me­saj pe care soldaţii îl trimiteau acasă.
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva vă invită să vizionaţi propunerea de as­­tăzi, în mediul virtual, pe pagina de face­book a muzeului https://www.facebook.com/MCDRDeva/ şi pe site-ul instituţiei www.mcdr.ro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.