Categories: Comunitate

Amenzi pentru ţurţurii de pe streşini

Cristina Ghenea

Proprietarii şi agenţii economici care nu îşi curăţă imobilele de ţurţuri, sau care nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuare, riscă să fie amendaţi. Acest lucru este valabil inclusiv în mediul rural.
Chiar dacă zăpada lipseşte din o parte din oraşele şi satele judeţului, iarna îşi arată colţii în adevăratul sens al cuvântului. Aşa că în multe localităţi, unde totuşi a nins, trotuarele au devenit patinoare, din cauza zăpezii bătătorite şi îngheţate, iar la streşinile imobilelor, s-au format ţurţuri de gheaţă. Obligaţia de a curăţa streşinile imobilelor de ţurţuri, sau de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuar, din faţa casei sau a spaţiilor comerciale, revine proprietarilor. De exemplu, la Ghelari, unde a nins din abundenţă, a fost stabilită o comisie care desfăşoară zilnic controale, pentru a se asigura că lumea respectă această regulă. „În şedinţa de consiliu de marţi, am stabilit care sunt membrii comisiei. Aceştia merg pe teren şi îi informează pe oameni cu privire la obligaţiile pe care le au, îi avertizează în privinţa amenzilor pe care le riscă, iar dacă în 24 de ore nu sunt respectate avertismentele, aplică sancţiuni. Avem în comună 12 blocuri şi şapte societăţi comerciale, iar proprietarii trebuie să ştie că sunt responsabili de îndepărtarea zăpezii şi de curăţarea ţurţurilor care îi pun în pericol pe trecători“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari. De altfel, şi la Ribiţa se fac controale. Potrivit primarului Ioan Faur, deocamdată nu s-au dat amenzi, însă reprezentanţii primăriei îi verifică săptămânal pe săteni.
Nerespectarea obligaţiilor de îndepărtare a zăpezii sau a gheţii este sancţionată cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice, şi cu sancţiuni de la 500 la 2.000 de lei, pentru persoanele juridice.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

18 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

18 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

18 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

18 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

18 ore ago