Amenzi de peste 60.000 de lei acordate de poliţiştii locali din Deva

9 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

Cele mai multe sancţiuni au fost date de poliţiştii de la Serviciul de Ordine şi Linişte Publică a Poliţiei Locale Deva, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 25.000 de lei. Pe locul secund la numărul de amenzi au fost cei de la compartimentul de rutieră.
Poliţiştii locali din municipiul Deva au „virat“ în bugetul municipalităţii peste 60.000 de lei, doar pe parcursul lunii iunie a.c., după ce au descoperit pe raza municipiului sute de abateri. Astfel, Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice a aplicat 245 de sancţiuni (161 de avertismente şi 84 de amenzi), valoarea totală a amenzilor pe linie de circulaţie fiind de 25.005 lei. Cele mai multe abateri au fost sancţionate de Serviciul de Ordine şi Linişte Publică, Paza Bunurilor. Poliţiştii au amendat persoanele care au tulburat liniştea şi ordinea publică, dar şi speculanţii care nu aveau acte pe mărfurile vândute pe spaţiul public. Astfel, au fost aplicate 209 sancţiuni (107 avertismente şi 102 amenzi). Valoarea totală a amenzilor date de poliţiştii de la acest serviciu a fost de 25.705 lei.
Au mai fost avertizaţi şi cei care au depozitat deşeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. „Serviciul Disciplina în Construcţii, Protecţia Mediului şi Activitate Comercială a efectuat controale în teren a construcţiilor noi (…) transportul şi depozitarea deşeurilor, zonele verzi din intravilanul municipiului Deva, albiile Râului Mureş, curăţenia stradală. De asemenea, poliţiştii au efectuat pânde în locurile unde au avut informaţii că se depozitează ilegal deşeuri“, arată într-un raport dat publicităţii municipalitatea Deva. Poliţiştii locali din cadrul acestui serviciu au aplicat 53 de sancţiuni (13 avertismente şi 40 de amenzi). Valoarea amenzilor aplicate a fost de 10.650 lei.
La Poliţia Locală Deva au fost înregistrate în luna iunie a acestui an şi 238 de sesizări. Dintre acestea, 48 au fost din partea operatorului din centrul de supraveghere video şi trafic şi 190 au fost sesizări telefonice. Conform raportului de activitate al Direcţiei Poliţia Locală Deva, pe luna iunie 2019 au fost aplicate 507 de sancţiuni pe domeniile de competenţă iar valoarea totală a amenzilor date de poliţiştii locali s-a ridicat la suma de 61.360 de lei, se mai arată în raport.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nereguli depistate de inspectorii sanitar-veterinari

Controalele derulate pe parcursul lunii trecute au vizat produsele alimentare de origine nonanimală. Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru...

Mărgan Jr., sub control judiciar pentru 2 luni

Ionuţ Crâznic (foto), reţinut luni, după ce a fost oprit în trafic pe DN7 la ieşirea din municipiul Deva, încătuşat...

Elena Udrea ar urma să fie audiată la Tribunalul Hunedoara

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea (foto), este martor într-un dosar aflat pe rolul instanţei hunedorene. Udrea trebuia să fie...

Închide