Categories: Actualitate

Amendat pentru că și-a scăpat câinii

Hunedoreanul mai fusese amendat cu câteva zile în urmă pentru că nu se asigurase că patrupedele pot ieși din curte în zona publică.
Mai mulți trecători s-au speriat când au văzut câinii din rasa Rottweiller liberi și fără botniță și au sunat la 112. ”În urma unui apel 112 prin care se sesiza prezența a doi câini periculoși pe strada Pinilor din municipiul Hunedoara, un echipaj de jan­darmerie a fost direcționat în zona res­pec­tivă. A fost identificată persoana deți­nă­­toare a celor doi câini din rasa Rottweiller care a recunoscut că nu și-a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea porților de acces ale imobilului unde locuiește. Doar în luna septembrie jandarmii hunedoreni au fost sesizați de 10 ori prin apel 112 cu privire la prezența unor câini periculoși, fără botniță, în diferite zone din județ. Suntem de fiecare dată în sprijinul cetăţenilor şi vrem să le reamintim iubitorilor de câini că accesul anu­mitor rase, este permis în locuri pu­blice doar ţinuţi în zgardă, lesă sau ham și purtând botniță. Proprietarul câinilor a fost sancționat cu amendă contra­ven­țio­nală în valoare de 1.500 lei, conform pre­vederilor OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși de către jandarmii hunedoreni. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

6 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

6 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

6 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

6 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago