Ambulatoriu modern pentru locuitorii din Haţeg

Nicolle Ebner

Proiectul de reabilitare a ambulatoriului Spitalului orăşenesc Haţeg a trecut de prima fază a verificărilor la Agenţia de Dezvoltare Regională, iar săptămâna viitoare se aşteaptă răspunsul de la Ministerul Sănătăţii privind finanţarea. Proiectul realizat de Primăria Haţeg are o valoare de şase milioane de lei, iar edilul şef Nicolae Timiş (foto) se laudă că, în urma investiţiilor, spitalul va fi unul dintre cele mai dotate unităţi medicale din judeţ.

Reabilitare integrală şi dotare
Fondurile vor fi folosite pentru reabilitarea integrală a policlinicii din Haţeg, conform normativelor UE, ceea ce înseamnă izolarea termică a clădirii, schimbarea tâmplăriei, a placajelor de gresie şi faianţă, a instalaţiilor sanitare, amplasarea unui lift şi dotarea cu aparatură uzuală a celor 25 de cabinete, pentru toate specialităţile medicale. În urmă cu trei-patru ani, administraţia locală a scos la concurs 11 posturi pentru rezidenţi, astfel încât, activitatea din spitalul şi policlinica din Haţeg să nu aibă de suferit din cauza medicilor ce urmau să se pensioneze. „Am asigurat continuitate din punct de vedere al serviciilor pentru populaţie. Sperăm ca finanţarea de la Ministerul Sănătăţii să vină cât mai repede, iar cu banii pe care-i vom investi şi noi, ca administraţie, vă asigur că Spitalul din Haţeg va fi unul dintre cele mai bine dotate şi administrate din judeţ, asta, în condiţiile în care vor fi cedate primăriilor, până la 1 iulie 2010, aşa cum spune ministrul Sănătăţii”, a declarat prmarul Nicolae Timiş.

Cui i-e frică să administreze spitalele?
Edilul şef al oraşului Haţeg îi ia peste picior pe primarii din alte localităţi hunedorene, care deja se plâng că nu vor putea să preia spitalele, deoarece nu au bani la bugetele locale, prin care să susţină activitatea unităţilor medicale. „Ăştia sunt primari de duminică. Spitalul vine cu finanţarea proprie, prin decontarea de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a serviciilor medicale prestate. Ca administraţie, trebuie să asiguri, numai un management corespunzător, să atragi cât mai mulţi pacienţi. Eu am tot interesul să treacă spitalul la primărie, pentru că pacienţii noştri sunt votanţii noştri, şi trebuie să avem grijă de sănătatea lor. Pe de altă parte, este un nou examen de competenţă pentru primari. Este o modalitate în plus de a-şi arăta respectul şi interesul faţă de populaţie, prin grija pentru sănătatea enoriaşilor pe care-i păstoresc”, este de părere primarul oraşului Haţeg, menţionând că strategia Ministerului Sănătăţii de a trece unităţile spitaliceşti în administrarea primăriilor este „excelentă”, iar cu un management sănătos din punct de vedere economic, spitalele pot fi puse la punct fără eforturi bugetare prea mari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.