Categories: Sport

Ambiţie şi eurogoluri salvatoare

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a obţinut primul succes în faţa unei echipe din „careul de aşi” al seriei a V-a a Ligii a III-a, învingând cu 3-1, acasă, pe Termo Drobeta Turnu Severin (locul 3), după ce echipa de la Dunăre a condus cu 1-0.

„Alb-albaştrilor” le-a prins bine duşul rece suferit acum două etape, când au remizat (0-0) acasă cu Autocatania Caransebeş (locul 4), întrucât de atunci, o ţin numai în victorii. Drept dovadă, echipa antrenată de Eusebiu Şuvagău a dublat izbânda din derby-ul hunedorean cu CFR Simeria, o echipă cu pretenţii de promovare, cu primul succes în faţa unei grupări de podium, 3-1 cu Termo Drobeta Turnu Severin (locul 3). Meciul a fost mai complicat decât o arată scorul final, întrucât trupa de la Dunăre s-a dovedit incomodă şi chiar a condus, la Hunedoara, cu 1-0.

 

Oltean, înger şi demon
Rolul principal al primei reprize a fost acaparat de fundaşul dreapta hunedorean Oltean. După un start cu ocazii bune la ambele porţi, Oltean a gafat nepermis la un atac al adversarilor, iar Seinu (33) a profitat de cadou şi a deschis scorul pentru echipa de la Dunăre, 0-1. Tot Oltean (43) a fost cel care a stabilit scorul la pauză cu un eurogol. Fundaşul hunedorean, care a fost foarte activ în ofensivă pe banda dreaptă, a prins o torpilă de la 25-30 de metri, iar mingea a poposit în vinclul porţii adverse, 1-1.

 

Plus de pragmatism
Cele două echipe au lăsat garda jos, după pauză, şi au fost ca boxerii de la categoria grea, care caută lovitura decisivă. Ocaziile s-au perindat cu rapiditate la ambele porţi, dar mai inspiraţi şi mai eficienţi au fost ai noştri. Alb-albaştrii au trecut în avantaj pentru prima dată, printr-un nou gol superb reuşit de Ilaş (68) cu un şut de la 25 de metri. „Termo” n-a renunţat la luptă, ci a alergat după egalare, însă pe final, R. Cristian (83) a profitat de o eroare a portarului advers, Adam, şi a încheiat conturile partidei cu un gol din careul mic, 3-1.
FC Hunedoara se menţine astfel pe locul doi, la un singur punct de lidera Luceafărul Oradea. Etapa viitoare poate produce rocada între primele două clasate, dacă alb-albaştrii câştigă acasă cu Gloria Arad, iar echipa bihoreană se va împiedica  în prima deplasare grea din campionat, la Autocatania Caransebeş.

 

FC Hunedoara  – Termo Tr. Severin 3-1
Au marcat: Oltean (43), Ilaş (68), R. Cristian (87) /  Seinu (33)
FC Hunedoara: Moldovan – Rus (cpt), Trăşcan, Geacă, Oltean – Păun (80 Păcurar), R. Cristian, Todea, Ilaş – Zelencz (46 Gideon), Şandor (74 Corobea). Antrenor – Eusebiu Şuvagău.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

16 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

16 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

16 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

16 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

16 ore ago