Categories: Actualitate

Amânare de o lună în procesul lui Rudeanu

Tribunalul Bucureşti a dispus vineri, 23 octombrie, amânarea judecăţii în procesul în care afaceristul Ionuţ Rudeanu (foto), ginerele liderului PNL, Vasile Blaga, este acuzat de evaziune fiscală.
Potrivit reprezentantului instanţei amintite, următorul termen din dosar a fost stabilit pentru 20 noiembrie. Dosarul în care este cercetat Ionuţ Rudeanu se află în procedura de cameră preliminară la Tribunalul Bucureşti. Asta, după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au încheiat cercetările şi au trimis cauza în instanţă.
Ionuţ Rudeanu a intrat în vizorul oamenilor legii, după ce în calitate de asociat şi administrator al SC Axis Corporate Security SRL, a înregistrat în perioada ianuarie 2010 – mai 2014 în contabilitatea societăţii, 161 de achiziţii fictive de bunuri şi servicii care nu au fost prestate în realitate. Toate aceste achiziţii proveneau de la nouă firme, cu un comportament fiscal de tip fantomă, administrate de persoane rămase neidentificate, susţin anchetatorii. În acest mod, Rudeanu s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor către stat, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.805.773 de lei, echivalentul a 646.139 de euro. Odată cu trimiterea dosarului în instanţă, procurorii au instituit sechestru, în vederea recuperării prejudiciului pe 68 de autoturisme, două aparţinând lui Rudeanu şi 66 aflate în proprietatea firmei SC Axis Corporate Security SRL. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago