Categories: Sport

Altã faţã, aceleaşi supãrãri

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara s-a afişat, în premieră, într-un echipament roşu şi a jucat mai „cu cap” decât la precedenta apariţie, obţinând prima victorie în actualul sezon, 1-0, cu Vulturii Lugoj, echipă neînvinsă în primele două etape. În ciuda victoriei, cei peste 300 de suporteri de pe Stadionul „Michael Klein” au fost destul de reci, iar fotbaliştii s-au arătat şi ei îmbufnaţi, refuzând să salute publicul la finalul meciului.

S-au urnit…
Poate pentru că a fost „vineri, 13” sau poate pentru că au vrut să-şi influenţeze pozitiv karma, hunedorenii au apărut la meciul cu neînvinsa trupă a lui Iosif Rotariu cu un echipament nou, de culoare roşie, deşi culorile clubului sunt negru-albastru. Schimbarea de imagine a fost acompaniată şi cu unele modificări în bine la capitolele atitudine, tactică, angajament şi inspiraţie. S-a văzut astfel că antrenorul Constantin Olariu şi jucătorii s-au străduit, în cele două săptămâni de pauză forţată, să corecteze erorile şi să elimine slăbiciunile care i-au trădat în prima etapă, când au fost învinşi de FC Caransebeş (0-1). Culoarea roşie şi eforturile de la antrenamente şi din teren s-au dovedit alegeri inspirate. Trupa de pe Cerna a fost mai sudată şi mai pragmatică şi şi-a trecut în cont primul succes al noului sezon, câştigând italieneşte, cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost semnat de Andrei Şoit, în minutul 28. Mijlocaşul hunedorean a trimis balonul cu capul în plasă, din şase metri, după o centrare de pe stânga, a lui Flavius Nicula. Pe lângă acest gol, care a rămas unic, ambele echipe au mai avut câteva ocazii de a marca. Bănăţenii au cerut un penalti, în ultimele secvenţe ale primei reprize, după un duel la marginea careului între Pepenar şi Radosav, însă arbitrul sibian Andrei Ţiţii a arătat doar lovitură liberă. Hunedorenii îşi puteau asigura un avantaj mai confortabil, dar Ciprian Pepenar a ţintit bara porţii apărate de Sorin Micşa (55). Pe final, Vulturii au forţat egalarea, dar portarul hunedorean Raţ a intervenit salvator la loviturile de cap ale lui Radosav şi Miculescu, ambele în minutul 85.

… dar mai e mult până la promovare
Victoria aduce o gură de oxigen şi un dram de încredere echipei, dar nu rezolvă în totalitate minusurile fotbalistice, relaţia destul de tensionată cu suporterii sau atingerea obiectivului propus pentru acest sezon. Atât jocul, cât şi atmosfera se pot îmbunătăţi printr-un rezultat bun în etapa viitoare, când hunedorenii vor efectua prima deplasare din acest campionat pe terenul celor de la Jiul Rovinari. Cât despre promovare, mai este destul până la un joc cu pretenţii de liga secundă şi infinit mai mult până la realizarea obiectivului.
FC Hunedoara: Raţ – Petresc, Homei, Dosan, Roiu – Vişan (74 Muntean), Vajda (cpt.) – Şoit (87 Vîrtan), Pepenar (92 Petcu), Nicula (77 Drăgan) – Suciu. Antrenor: Constantin Olariu.

MesagerulHunedorean

View Comments