Alocaţii de hranã mai omeneşti decât vrea legea

Volodia Macovei

După cum se ştie, nivelul alocaţiilor de hrană în diverse instituţii de sprijin social a rămas neschimbat din 2008, când a fost dată o lege în acest sens. În ciuda mai multor iniţiative parlamentare, care au fost propuse în ultimii cinci ani, legea a rămas neschimbată, iar aceste alocaţii de hrană au rămas la nivelul a 6-8 lei pe zi de persoană, în condiţiile în care preţurile alimentelor au crescut în fiecare an.
La solicitarea conducerii DGASPC Hunedoara, Consiliul Judeţean a decis în ultima şedinţă să menţină alocaţiile de hrană pentru persoanele care sunt găzduite în centrele rezidenţiale ale direcţiei la nivelul din 2013, când s-a corectat, prin adăugare, nivelul umilitor prevăzut de lege. Astfel, şi în 2014, nivelul alocaţiilor de hrană în centrele DGASPC este de 8 lei pe zi, pentru copiii între 0 şi 4 ani (faţă de 6 lei, cât prevede legea), şi 10,3 lei pe zi de persoană, pentru copiii şi tinerii între 4 şi 26 de ani (faţă de 8,3 lei, cât prevede legea).
În raportul de specialitate anexat hotărârii CJ Hunedoara se arată că „valoarea actuală a alocaţiei zilnice de hrană, stabilită prin Hotărârea Guvernului României nr.421/2008, nu este suficientă pentru achiziţionarea alimentelor, astfel încât beneficiarilor de servicii să le fie asigurat minimul caloric necesar pentru dezvoltarea fizică şi psihică”.
Trebuie menţionat că, la sfârşitul anului 2013, în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara se aflau 1.014 beneficiari, aproape 500 din aceştia fiind minori.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago