Alin Simota, condamnat la 10 ani de puşcărie

Maximilian Gânju

Nu mai puţin de 26 de învinuiţi au fost trimişi în judecată în dosarul în care Alin Simota a fost acuzat, alături de ceilalţi inculpaţi, de constituirea unui grup infracţional organizat. Afaceristul Alin Simota a primit cea mai mare pedeapsă, însă soluţia tribunalului nu este definitivă.

Pentru unele infracţiuni a mai primit pedepse
Afaceristul din Valea Jiului a fost condamnat pentru infracţiuni economice într-un dosar com­plex, aflat pe rolul instanţei de judecată încă din martie 2015. Fostul liberal a fost găsit vinovat pentru mai multe capete de acuzare şi condamnat la 10 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi. Instanţa a constatat că infracţiunile pentru care Simota a fost condamnat acum au fost săvârşite în stare de concurs cu infracţiunile pentru care deja a mai primit sentinţe, astfel că i-au fost deduse din pedeapsă mai multe perioade.
În august 2014, poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată au efectuat mai multe percheziţii la domiciliul şi la sediile firmelor controlate de Simota din Valea Jiului, printre care Clubul Jiul Petro­şani şi o societate din cartierul Colonie – Petroşani. Potrivit comunicatului DIICOT, începând cu anul 2007, Alin Simota, împreună cu un grup de per­soane din conducerea firmelor Atomis Inter­na­ţional Prod, Simar, Atomis Energie şi Elco Invest Consult, au comis infracţiuni de evaziune fiscală şi delapidare. În contabilitatea primelor două socie­tăţi au fost înregistrate cheltuieli fictive, pentru a fi redusă valoarea taxelor plătite către stat. În plus, în vederea devalizării propriilor firme, în baza circuitului fictiv creat, au fost virate sume de bani în conturile bancare ale unor firme fantomă, banii fiind apoi retraşi şi încasaţi în numerar de către Simota.

2 comentarii la „Alin Simota, condamnat la 10 ani de puşcărie

  • 14 iunie 2021 la 20:25
    Permalink

    F bine. Sanstea cu sifonu de Litera in puscarie pina in 2035. Acolo le este locul acestor interlopi de c…t.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare