www.mesagerulhunedorean.ro

Alin Alexuc Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu (foto) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele cat.130 kg, la lupte greco-romane, sâmbătă, la turneul preolim­pic de la Sofia.
Alexuc, campionul european din 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus în faţa japone­zului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).
Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecua­dorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.
La cat. 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.
România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg – lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg – lupte greco-romane), ulti­mii trei obţinând biletele la Sofia. În Bul­garia, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.
România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.