Sănătatea din bucate

Alimente energizante

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ce ar trebui să consumăm pentru a avea energie şi în mijlocul zilei, mai ales dacă munca ne obligă să fim vigilenţi şi energici?
Acea sfârşeală care ne atacă în mijlocul zilei, ne afectează nu doar la nivel fizic, ci şi la nivel emoţional, cauzând dereglări ale sistemului nervos. În primul rând, NU trebuie să apelăm la o altă cană de cafea, zahăr sau la energizantele din supermarketuri… De ce? Pentru că, (cum am mai spus), starea de bună dispoziţie şi de energizare trebuie stimulate şi într-un mod natural, pentru a nu repeta obiceiul de dimineaţa, când ne dorim o trezire rapidă cu ceaşcă de cafea pe stomacul gol. Acest mod de stimulare forţată oferă o creştere bruscă a energiei şi de scurtă durată. Aceste alimente (cafeaua şi zahărul) nu fac bine corpului pe termen lung, mai ales dacă repetăm obiceiul, ci dimpotrivă, îl vor face mai lent şi mai obosit. Şi atunci, ce-i de făcut? Pentru a-i oferi corpului o stimulare naturală trebuie să-i dăm alimente care-l ajută într-un mod cunoscut de el, într-un mod natural. Corpul nostru a fost setat să-şi primească energia din alimente, naturale, nu cu stimulente forţate… Cafeaua este un stimulent natural atâta timp cât o consumăm corect, adică după masă… Ce trebuie să urmărim pentru a beneficia de alimente ce ne energizează natural? În primul rând, alimente bogate în complexul vitaminic B şi în magneziu – cacao, lintea, ouăle, bananele, nucile şi seminţele, dar şi bogate în aminoacizi importanţi (sparanghel şi quinoa), în antioxidanţi şi trigliceride cu lanţ mediu (nuca de cocos).

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura