Alianţa pentru Hunedoara – optimism la lansarea candidaţilor

Maximilian Gânju

Cel puţin 15 procente din totalul voturilor exprimate de hunedoreni la alegerile din vară este ţinta formaţiunilor care alcătuiesc Alianţa pentru Hunedoara.
Candidaţii platformei au fost lansaţi, la finele săptămânii trecute, la Petroşani, în cadrul unei manifestări derulate la Teatrul Dramatic „I.D. Sîrbu”, la care a participat şi preşedintele UNPR – Valeriu Steriu, dar şi deputaţi şi senatori ai UNPR.
Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara, a spus că Alianţa pentru Hunedoara a fost creată ca o alternativă la formaţiunile care au condus judeţul şi care nu au rezolvat problemele comunităţii. „Pentru prima dată trecem politicienii în plan secund, şi cetăţenii pe primul plan. Sunt două partide (UNPR şi Partidul Socialist Român) şi sunt zeci de ONG-uri. Observ cum colegi de-ai noştri din politică stau şi aşteaptă în spatele unei sigle de partid, privesc la televizor anumite sondaje de opinie care le conferă o siguranţă şi un confort aşa, 30 la sută, peste 30 spre 40 şi nu fac nimic, nici pentru cetăţeni, nici pentru membrii lor. Dacă noi reuşim ca această Alianţă pentru Hunedoara să o popularizăm şi să ajungă la ochii, urechile şi sufletul hunedorenilor, avem de câştigat. Sigla noastră este familia, familia în judeţul Hunedoara este un simbol şi un deziderat pentru noi. (…) E dramatic ce se întâmplă în judeţul Hunedoara după zeci de ani de conducere a unei sigle sau a altei sigle, am ajuns cu 100.000 de hunedoreni mai puţini. Vreau, şi am dorinţa ca înainte de 5 iunie să pot să spun că alianţa aceasta este formată din 63 de ONG-uri care reprezintă interesele a 130.752 de hunedoreni. Dacă am reuşit să facem asta, vă spun că siglele vor pierde uitându-se la televizor“, a declarat, Haralambie Vochiţoiu, preşedintele Alianţei pentru Hunedoara.
Alianţa pentru Hunedoara urmăreşte să obţină minimum 15 la sută din voturile hunedorenilor şi 15-20 la sută din voturile alegătorilor din Valea Jiului. Conducerea UNPR a lăsat la latitudinea preşedinţilor organizaţiilor judeţene să decidă cum vor aborda alegerile locale. Unele organizaţii merg singure în alegeri, altele sunt în alianţă cu PSD, iar altele, cum e cazul judeţului Hunedoara, au coalizat lângă UNPR şi societatea civilă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

5 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

5 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

5 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

5 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

5 ore ago