Alexandra Marcu a cucerit cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, din Chile

marcuDeveanca Alexandra Marcu şi tatăl său, Dan Marcu, au cucerit, duminică, cel mai înalt vulcan de pe Terra, – Ojos del Salado (6.893 de metri), din Chile, după o ascensiune care a durat 12 ore. Cei doi alpinişti, tată şi fiică, şi-au anunţat recordul printr-o postare pe Facebook. „Am ajuns pe cel mai înalt vulcan al lumii! Mulţumesc România, mulţumesc tuturor celor care ne-aţi fost alături!”, a scris Alexandra.

Ascensiunea pe Ojos del Salado, situat la graniţa dintre Argentina şi Chile, este apreciată drept una dintre cele mai dificile din lume pentru că vârful se află în cea mai aridă zonă de pe glob, deşertul Atacama. Ojos del Salado cel mai înalt vulcan al lumii şi al doilea munte ca înălţime de pe continentele Americii, după Aconcagua. Piscul este escaladat în mod normal din decembrie până la sfârşitul lui martie.

Alexandra Marcu este cunoscută pentru ascensiunile sale pe cei mai importanţi vulcani de pe Terra. Hunedoreanca este cel mai tânăr alpinist din Europa care a urcat pe Pico de Orizaba (Mexic) şi cel mai tânăr român care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia. În acest moment, Alexandra şi Dan Marcu au escaladat şase dintre cei mai înalţi şapte vulcani ai lumii, care fac parte din circuitul „Volcanic Seven Summits”. Anterior cei doi au cucerit vulcanii Uhuru din Kilimanjaro (5.895 de metri), Pico de Orizaba din Mexic (5.636 de metri), Kazbek din Georgia (5.047 de metri), Damavand din Iran (5.610 de metri) şi Mount Giluwe din Papua Noua Guinee (4.367 de metri). Ultimul pe listă este Mount Sidley, din Antarctica (4.285 de metri). Dan şi Alexandra Marcu vor reveni în ţară pe 6 februarie. (Mircea Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii 20.01.2015

Vorbesc gurile rele că un proiect care vizează o investiţie într-o secţie de urgenţă medicală ar putea fi mutat dintr-o

Bulina neagră 20.01.2015

Mariana Mateescu, fost director al spitalului din Lupeni

Bulina albă 20.01.2015

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni

Închide