Alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie 2020

Este stabilit! Alegerile generale vor avea loc în 6 decembrie 2020. Un sfârşit de an politic extrem de intens, deşi pandemia con­tinuă să facă ravagii. Hotărârea privind calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor parlamentare a fost publicată în Monitorul Oficial.
Campania electorală începe pe 6 no­iem­brie şi se încheie pe 5 decembrie, la ora 7.00, iar votarea are loc pe 6 decembrie, între orele 7.00 şi 21.00. Cel mai târziu la data de 15 septembrie pot fi depuse la BEC pro­tocoalele de constituire a alianţelor elec­to­rale, 7 octombrie este termen-limită pentru de­punerea listelor de candidaţi şi a candi­daturilor independente pentru Senat şi Ca­mera Deputaţilor, în circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării.
În 22 octombrie este termen-limită pentru de­punerea listelor de candidaţi şi a can­di­daturilor independente în circumscripţiile elec­torale din ţară. În 30 octombrie – im­primarea buletinelor de vot prin corespon­denţă pentru circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. În 2 noiembrie – constatarea rămânerii definitive a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din ţară, iar în 4 noiembrie – stabilirea ordinii candidaţilor pe buletinele de vot în circumscripţiile electorale din ţară.
În 6 noiembrie – începerea campaniei electorale, 3 decembrie, ora 24.00 – depu­ne­rea sau livrarea plicurilor exterioare con­ţinând documentele de vot prin cores­pon­denţă la sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă, iar în 5 decembrie, ora 7.00 se încheie campania electorală. Du­minică, 6 decembrie, între orele 7.00 şi 21.00, se desfăşoară alegerile pentru cele două Camere ale Parlamentului României. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago