ALDE Hunedoara propune ore de prim-ajutor în şcoli

Oana Mihnea

După tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti, organizaţia ALDE Hunedoara reacţionează cu o iniţiativă care se adresează elevilor.
Ideea membrilor ALDE Hunedoara este de a include în programa şcolară câteva ore în cadrul cărora elevii să înveţe cum să reacţioneze în situaţii limită, până la sosirea echipajelor de intervenţie. Sub titulatura „De mici salvăm vieţi“, iniţiativa urmează să fie discutată la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. „Este foarte important ca elevii să poată da o mână de ajutor celor de lângă ei în clipele pe care le au la dispoziţie în cazul unei catastrofe, astfel încât să nu existe victime. Dacă în şcoli ar fi promovată această idee şi s-ar face o oră sau două pe săptămână, ori trei ore pe semestru, în care copiii să fie învăţaţi elemente de prim-ajutor, s-ar salva multe vieţi, iar rezultatele ar fi mult mai pozitive pentru societate“, a declarat Marian Muntean, copreşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE.
Propunerea partidului nu a fost deocamdată creionată sub forma unui proiect concret, doar ideea de bază de la care s-a pornit, aparţinând copreşedintelui ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca, a fost transmisă ieri către conducerea centrală a partidului, în speranţa că va constitui un prim pas către schimbare.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dacă tot nu puteţi renunţa la experienţa lui Purcel ar fi superb dacă aţi introduce ore de evaziune fiscală, de acordare de lucrări ginerelui Venter, de acoperire cu facturi fictive, etc. Ce bine că s-a format acest partid. Fără ei viaţa este atât de pluctisitoare. De unde ar învăţa tinerii să procreeze şi apoi să nu-şi recunoască odraslele deoarece mamele lor sunt femei de moravuri uşoare, dacă nu de la Purcel? Şi asta este o experienţă de viaţă că nu poţi să fii atât de fraier să plăteşti pensie alimentară la toate fufele cu care faci sex. Iată câteva motive pentru care Nelu Ardelean, cândva lingăul lui Big Brother, recurge la experienţa lui Purcel ot Mărtineşti.

  • Stimate domn "Moise Nicoara", dumneata esti fiul ilegitim al domnului Molot?
    Ca nu inteleg ura viscerala, chiar patologica, la adresa unui om, care vremelnic, a ocupat o functie in judet.
    O fi Mircea al mai prapadit om din judet, o fi avand si dusmani, ca deh invidia-i mare, poate-i avea motivele lu' matale sa-l urasti, poate ti-o calcat mama (cu masina), da' mai lasa-ne frate cu laturile matale abjecte, si comentariile pe fiecare subiect. Ca ne faci sa credem ca pe langa tata Molot pe mama o cheama Omida , ca prea le stim pe toate.
    Initiativa orelor de prim ajutor indiferent din partea cui vine e mai mult decat binevenita.

  • Urasc nelegiuirea iar Purcel, prin tot ce a facut, atat in viata particulara cat si in cea publica, este un nelegiuit. Daca Domnia Voastra sunteti ingaduitor, foarte bine este punctul de vedere al Domniei Voastre. Eu nu vreau sa-l mai vad in viata publica. Sa va spun ceva. Ce parere aveti ca vreo cinci ani la rand la Clubul Rotary se trucau tragerile la sorti la tombola si premiul cel mare, o bicicleta, il castiga invariabil Molot alias Purcel ca sa-l doneze cuiva. Apoi, ziarul lui de casa urla cat de generos este PURCEL ot MARTINESTI. Daca o facea oricare altul el l-ar fi mancat de viu pe respectivul. Asta ce v-am relatat este o chestie minora fata de alte potlogarii ale sale. De exemplu cea de as renega copii. Chiar daca nu suporti femeia cu care ai facut sex si a rezultat un copil acesta sange din sangele tau si carne din carnea ta. Doar un nemernic precum Purcel poate face asa ceva.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago