Categories: Fara bascalie

Ăla e copilot. Trebuie daţi afară. Să plece doctorii.

Că totul în discursul preşedintelui Băsescu este supus unui calcul politic simplu, nu cred că mai este nevoie să afirm eu aici. Trebuie să fii pedelist îndoctrinat la limita de saturaţie, ca să nu realizezi că discursul prezidenţial se adresează unui segment care judecă aproape exclusiv emoţional – adică electoratului uşor manipulabil.
Până şi secretarul general PDL Cezar Preda, care până acum vreun an părea gata-gata să-şi dea viaţa pentru preşedinte, a căpătat curaj şi i se opune lui Traian Băsescu. Un Traian Băsescu la care mă uit aşa, secvenţial, şi mă mir de incoerenţa luărilor sale de poziţie–cel puţin în ceea ce priveşte modul său de a înţelege interesul public.
Luni, la TVR 1, preşedintele i-a ironizat pe toţi. De fapt, limbajul politic a fost pur şi simplu pulverizat sub mandatele băsesciene, fiind înlocuit cu băşcălie, cinism sau înjurătură groasă – când s-a crezut în intimitate. Nu cu mult timp în urmă, doctorii erau invitaţi să plece din ţară. Preşedintele pleda intens pentru concedieri. Crin Antonescu a fost poreclit în fel şi chip, jignit, Voiculescu e Felix Motanul, iar cei 50 la sută care nu l-au votat sunt ciuruiţi. Ponta a devenit, luni seara, copilotul care nu poate să conducă ţara, că e… copilot! Şi da, se va consulta şi cu Opoziţia, pe care o va proteja, nu-i aşa, ţinând-o pe tuşă încă patru ani! Exact discursul unui preşedinte constituţional, imparţial, cu rol de echilibru (!) între puterile statului…
După care, preşedintele şi-a compus figura lui de părinte al neamului şi a spus că ar dori solidaritate, ba chiar le cere solidaritate. Nu a precizat exact cui, deci, am presupus că tuturor–ciuruiţilor, doctorilor, ziaristelor jignite, disponibilizaţilor şi bineînţeles, Opoziţiei! Era normal să le ceară solidaritate–şi e foarte normal să-i fie acordată, pentru că, nu-i aşa, a făcut tot posibilul s-o obţină. Preşedintele a mai criticat şi guvernul, că nu ştie să le explice „românilor” necesitatea măsurilor de austeritate.
Eu cred că guvernul a explicat foarte bine, dar românii n-au înţeles! Ar trebui daţi cu toţii afară, cum îşi permit ei să nu înţeleagă…?

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Nu stiu de ce uita oamenii ca dupa revolutie era unanimite in sensul ca toti "fostii" s-au inscris in FSN, PSD tot una.
    Cind au inceput sa se mai trezeasca au mai facut si alte gasti ca sa-i rastoarne pe "fostii", respectiv CDR.
    Prostimea usor manipulabila, cum le place la unii sa zica, a inceput sa voteze azi pe unii, miine pe alti si uite asa s-au cam perindat toate partidele pe la putere si oamenii, ca dracu (Doamne iarta-ma), tot nemultumiti.
    Pacat ca cei care au acces la datul cu parerea despre una despre alta, catre cei multi, pierd foarte mult timp cu asta si nu mai dau ragaz mintii sa judece si sa analizeze.

  • Matale nu te duci dupa doctori, domnule Gruian(cred ca asa te cheama)?
    Poate vrei ceva adjunct pe la ziar? (cred ca asta este sinonim cu copilot).

  • Domnule tavi, chiar nu ati observat ca nu sunt niciodata nici apolitic si nici echidistant...? Nu pot si nici nu-mi propun. Eu nu va impun nimic, puteti sau nu sa fiti de acord cu opiniile mele, repet, astea nu sunt stiri care trebuie sa fie echidistante, sunt opinii.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago