Categories: Ultima Ora

Ajutor de cabanier, dispărut în Retezat


Salvatorii montani, împreună cu jandarmii montani și polițiști, îl caută pe ajutorul de cabanier de la cabana Buta, din Retezat, care este dat dispărut de mai multe zile.

Bărbatul a fost văzut ultima dată înainte de minivacanța de Paști, când a fost dus de cabanier sus, la cabană, cu alimente și tot ce trebuie pentru eventualii turiști care vor urca la lăcașul respectiv.

Cabana Buta se află la peste 1600 de metri altitudine, în creierul muntelui Retezat, la o distanță de 15 kilometri de DN 66 A, accesul la ea fiind posibil doar cu mașini de teren, ATV-uri sau pe jos. Cabana nu are regim de funcționare permanent, iarna ea fiind închisă. Ea este deschisă de regulă, din luna mai, când încep turiștii să urce în Retezat, până la sfârșitul lunii septembrie.

Când a constatat dispariția ajutorului său, cabanierul de la Buta a anunțat salvatorii montani. Căutările au început luni și continuă și astăzi. Vom reveni cu amănunte. (Anamaria Nedelcoff)

UPDATE

Ultima dată, Ioan Șateș (foto), de 58 de ani, bărbatul dat dispărut, a fost văzut în Vinerea Mare, la cabana Buta, dar pentru moment, polițiștii consideră că acesta ar fi plecat de bună voie de acolo. ”Deocamdată noi considerăm dispariția lui o plecare voluntară. La cabana Buta, unde a fost văzut ultima oară, nu s-au găsit urme de violență sau alte urme care să ne ducă cu gândul la un omor. De altfel, el a mai plecat și în luna decembrie, anul trecut, și a fost găsit înghețat în zăpadă, iar medicii i-au tăiat mai multe degete de la mâini și picioare. Nu credem să fie nici prea departe, pentru că se mișcă greu, iar telefonul, banii și lucrurile au rămas la cabană”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, inspectorul de poliție Sorin Suciu, din cadrul Poliției Uricani.

La această oră, căutările ai fost oprite, urmând să fie reluate miercuri. (Anamaria Nedelcoff)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago