Categories: Actualitate

Află când TREBUIE SCHIMBATE cauciucurile de pe mașină !

 

Ar trebui să știi că atâta timp cât folosești o mașină, este foarte important să ai grijă de cauciucurile sale. În mod precis sau exact nu se poate ști sau preconiza ce durată de viață are o anvelopă. Printre factorii mai importanți care influențează durata de viață a unei anvelope și distanța ce poate fi parcursă cu aceasta  se afla și condițiile de drum, întreținerea anvelopelor și felul în care își conduce șoferul mașina.

După o durată de cinci ani sau chiar mai puțin anvelopele ar trebui să fie examinate cu atenție, asta deoarece o anvelopă uzată este o anvelopă periculoasă care poate atrage după sine situații neplăcute. Poți merge la Vadrexim pentru ați verific

a anvelopele, iar dacă anvelopele tale nu mai pot fi utilizate ai posibilitatea să cumperi de aici anvelope de vară și iarnă, dar și anvelope 4 anotimpuri sau all season, dacă nu vrei să le schimbi în fiecare sezon.

Când trebuie schimbate anvelopele?

Anvelopele sunt un element foarte important pentru siguranța mașinii și a condusului. Ele sunt singura si cea mai importantă legatură dintre mașină și carosabil. Dacă te întrebi și tu când trebuie sa fie schimbate anvelopele, iată câteva situații de care să ții cont :

– Atunci când limita legală de uzură este atinsă.

Există pe anvelope martori de uzură care pot indica limitele de uzură legale de 1,66 mm pentru a garanta securitatea. Dacă partea aurie a anvelopei este vizibilă înseamnă că limita legală de uzură a fost atinsă.

 

Anvelopele tale sunt deteriorate ?

Ai reușit sa te lovești de bordura sau de un trotuar? Ai dat cu mașina într-o groapă din asfalt? Atunci aceste evenimente pot produce tăieturi, crăpături sau deformări ale cauciucurilor. Atunci este periculos sa mai circuli cu mașina. Cel mai bine ar fi deci să consulți un specialist.

Semnele de îmbătrânire și învechire ale anvelopelor

Mai mulți factori trebuie luați în considerare pentru a vedea cum este influențată durata de viață a unei anvelope. Aceste lucruri depind de factorii climatici, de depozitare, de frecvența de utilizare, de viteză, de presiune, de întreținere și de obiceiurile de condus sau starea șoselelor.

Anvelopele ar trebui să fie schimbate după cinci ani de utilizare, din precauție, chiar dacă par impecabile. Putem constata uzura anormală la un cauciuc. Putem  vorbi despre o uzură asimetrică sau o uzură cauzată de o presiune mult prea mică sau de o presiune prea mare.

Codul D.O.T. îți poate arăta vârsta anvelopelor tale. Cauciucurile ce au fost fabricate după 2000 vor avea un cod format din 4 cifre. Primele doua cifre semnifică săptămâna, iar ultimele două cifre anul fabricației. Spre exemplu, o anvelopă ce are codul 2812 înseamnă că a fost fabricată în a douazeci-și-opta săptămână a anului 2012.

Însă, pe lângă stilul de condus al șoferului, condițiile climatice pot și ele afecta uzura cauciucurilor. Anvelopele pentru 4 anotimpuri au cele maibune performanțe în condiții atmosferice mai   temperate, în timp ce cauciucurile de vară au cele mai bune performanțe dacă este mai cald afară. Cauciucurile de iarnă au performanțe bune când este mai rece afară.

În concluzie

Nu este un răspuns fix la întrebarea generală despre când trebuiesc schimbate anvelopele. Acest lucru depinde de mai mulți factori, iar un control în mod regulat te va ajuta să iei din timp măsurile necesare pentru a evita astfel orice problemă. Mai multe date și informații despre cauciucuri poți afla de aici.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 ore ago