Adrian Vasile, propus antrenorul echipei naţionale de handbal feminin

13 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Handbal a decis, prin vot secret, să nu mai prelungească contractului selecţio­nerului echipei naţionale de handbal fe­minin, Bog­dan Burcea. De altfel, conform unor de­cla­raţii ale lui Burcea după Cam­pionatul Euro­pean din Danemarca, de la finalul anului tre­cut, contractul acestuia cu federaţia urma să expire la 31 decem­brie 2020.
Membri ai Comisiei Tehnice au înaintat o listă cu posibili înlocuitori ai lui Bogdan Burcea, în fruntea ei fiind antrenorul echipei CSM Bucureşti, tânărul tehnician Adrian Vasile (foto).
Preşedintele Federaţiei Române de Hand­bal, Alexandru Dedu, a declarat “Au fost no­mi­nalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, Horaţiu Paşca şi Aurelian Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”, a mai spus Dedu care a precizat că doar 5 dintre membrii Comisiei Tehnice au votat pentru păstrarea lui Burcea în funcţie: “S-a dorit să se găsească soluţii pentru apro­pierea naţionalei de Olimpiadă”.
Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este o variantă agreată de preşedintele FRH: “Nu îmi place, nu sunt de acord,
dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au ho­tărât, aşa se va face. Până la finalul săp­tă­mânii trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic. Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt”.
La Campionatul European din Dane­marca, echipa naţională de handbal a Ro­mâniei a terminat pe locul 12, înregistrând o singură victorie şi cinci înfrângeri, iar în luna martie (19-21), România va întâlni în Muntenegru, în cadrul turneului preolimpic, echipa na­ţională a ţării gazdă, cea a Nor­vegiei şi Kazah­stanul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
România, rezultate onorabile la Campionatul European de bob

Reprezentanţii României, coordonaţi de antrenorul Iulian Păcioianu, au obţinut rezultate onorabile la Campionatul Euro­pean de bob, care s-a încheiat ieri...

S-au stabilit meciurile din „optimile” Cupei României la fotbal

La Casa Fotbalului din Bucureşti a avut loc tragerea la sorţi a „optimilor” Cupei Ro­mâniei la fotbal, programate pe 10...

Top jocuri așteptate în 2021

  Află care sunt cele mai așteptate titluri de jocuri în 2021 și multe alte informații interesante despre piața de...

Închide