Categories: Actualitate

Adolescentă lovită cu furie la o petrecere de majorat

Maximilian Gânju

Agresorul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, s-a enervat că minora nu l-a lăsat să intre la petrecerea de majorat a unui coleg de-al ei. A lovit-o cu pumnul de mai multe ori în față și apoi a fugit. Adolescenta a căzut inconștientă și a avut nevoie de o lungă perioadă de îngrijiri medicale, dar și de operații costisitoare.

Nu era invitat la petrecere
Totul s-a petrecut în fața unui restaurant din municipiul Deva, unde un coleg de clasă al tinerei își serba majoratul. Agresorul era însoțit de doi amici și a încercat să intre la petrecere deși nu era invitat, dar nu a reușit. Indivizii s-au întors după miezul nopții la local iar afară se afla adolescenta. La un moment dat, fata s-a certat cu unul dintre bărbați. Văzând asta, agresorul a intervenit între cei doi, însă, în urma unor discuții pe care le-a avut și el cu adolescenta, aceasta l-a lovit a fost lovit în zona feței. În acel moment, bărbatul reacționat violent, lovind-o pe tânără de două ori cu pumnul în zona feței, după care a împins-o, fata a căzut și și-a pierdut conștiența. Iar bărbații implicați s-au văzut nevăzuți. Agresorul a fost trimis în judecată pentru loviri și alte violențe, iar în fața magistraților Judecătoriei Deva și-a recunoscut faptele.
Tânăra a avut nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale, dar și de o ope­rație costisitoare. Judecătoria Deva l-a con­dam­nat pe agresor la 3.750 lei amendă pe­nală (250 zile-amendăx15 lei) , dar și la plata unor daune morale. În urma apelului, Curtea de Apel Alba Iulia a redus sentința instanței de fond la 225 de zile amendă penală, dar l-a obligat pe individ și la plata sumei de 3.400 de euro drept despăgubiri materiale.

Mesagerul Hunedorean