Actualitate

Adio, stații mobile. eDAC te scanează rapid

De acum înainte nu mai trebuie să așteptăm să ne verifice forțele de ordine, cum se spune. Jandarmii hunedoreni anunță că au o nouă aplicație și ne pot verifica pe repede înainte. Acest instrument modern permite și jandarmilor din toate structurile operative de pază și ordine publică să efectueze verificări rapide, sigure și eficiente în acti­vi­tățile lor operative, cu respectarea strictă a tuturor prevederilor euro­pe­ne în ceea ce privește prelucrarea da­telor cu caracter personal.

Tabletă de serviciu
„Procedura este simplă și rapidă: cu ajutorul aplicației eDAC actul de identitate este scanat, iar toate datele despre persoanele verificate sunt generate automat și apar pe ecranul dispozitivului mobil. Practic, datele nu vor mai fi introduse manual în sistem sau comunicate prin intermediul sta­ției mobile, cum se proceda până în prezent, generând de cele mai multe ori o verificare greoaie și care pre­su­punea un timp mai mare de așteptare. Prin aplicația eDAC vor fi comparate în timp real datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date, ce aparțin autorităților române, cât și cele ce țin de spațiul Schengen, asigurând o trasabilitate și o acuratețe superioa­re menite să îmbunătățească serviciile publice pe care le oferim. Astfel, pa­trulele de jandarmerie au la dispoziție, pe lângă celelalte mijloace tehnice din dotare, și un telefon mobil sau tabletă de serviciu de pe care accesează în mod securizat aplicația eDAC. Pot fi efectuate verificări atât în ceea ce privește documentele de identitate sau de identificare emise de auto­ri­tă­țile române, cât și cele emise de alte state, în cazul persoanelor cu cetă­țenie străină”, anunță jandarmii hu­ne­doreni. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

9 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

11 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

18 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

18 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

18 ore ago