Categories: ActualitateFlash

Acum este sigur. Proiectul „Hunedoara Plaza“ a fost abandonat

Cristina Ghenea

Ideea de a construi, în Hunedoara, cel mai mare centru comercial din judeţ s-a dovedit a fi, în cele din urmă, doar o poveste pentru copii. Investitorii israelieni au abandonat proiectul „Hunedoara Plaza“, la fel cum au abandonat şi alte investiţii pe care le planificaseră în alte cinci localităţi din ţară.

Investiţie de peste 30 milioane de euro

În 2008, compania israeliană Plaza Centers anunţa achiziţionarea unui teren de peste 40.000 de metri pătraţi în municipiul de pe Cerna, pentru construirea primului mall din localitate. Potrivit estimărilor făcute la vremea respectivă, valoarea terenului cumpărat era de circa trei milioane de euro, iar investiţia s-ar fi ridicat la peste 30 milioane de euro, pentru ca, la final, mall-ul să găzduiască peste 100 de magazine şi să aibă o parcare cu 600 de locuri.

Amânat de la un an la altul

Deşi la început, păreau destul de hotărâţi, investitorii israelieni s-au oprit imediat după ce au demolat clădirile existente pe suprafaţa respectivă (n.r. lucrări efectuate tot în anul 2008), după care au tot tărăgănat, de la un an la altul, demararea propriu-zisă a construcţiei de pe bulevardul Traian, care ar fi urmat să fie cel mai mare centru comercial din judeţ. Iată că, după cinci ani, retailul internaţional a cerut Primăriei municipiului, eliberarea unui certificat de urbanism necesar pentru scoaterea la vânzare a suprafeţei.
„Solicitarea a fost făcută în cursul anului trecut, iar certificatul respectiv le-a fost eliberat, celor de la SC North West Plaza SRL, în data de 19 iunie 2012. Respectivul act se referă la operaţiuni notariale şi se solicită, de obicei, pentru parcelarea, vânzarea sau înstrăinarea terenurilor. Din câte am înţeles, criza economică i-a determinat pe investitori să amâne construcţia mai multor mall-uri pe care le aveau în vedere, nu doar a celui din Hunedoara, şi se aude chiar că s-ar fi retras din România. Oficial, însă, Primăria nu a primit nici o înştiinţare cu privire la acest aspect“, a declarat administratorul public al municipiului Hunedoara, Mihai Leu. Într-adevăr, israelienii de la Plaza Centers, care au un portofoliu de 10 centre comerciale construite doar în Polonia, au amânat lucrările de ridicare a mai multor mall-uri în România, deşi, pe lângă cel din Hunedoara, mai deţin terenuri importante în localităţi precum Timişoara, Iaşi, Constanţa, Târgu Mureş şi Slatina.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De ce nu face Mihai Leu constructia ,are zeci de milioane de euro in conturi ,are asociati ,poate sa-i dea drumul la contructie .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf.…

23 de ore ago

Bulina albă

Avram Iancu, sportiv temerar din Petroșani Pentru că și-a propus să traverseze Canalul Mânecii dus-întors,…

23 de ore ago

Bulina neagră

Constantin P., din municipiul Petroșani Pentru că este judecat deoarece a înșelat zeci de persoane…

23 de ore ago

Laurențiu Nistor: FC Corvinul 1921 Hunedoara, o echipă cu care ne mândrim!

Performanța obținută în acest sezon de echipa de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara este una…

23 de ore ago

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de…

23 de ore ago

IFN înșelat de doi soți

Aceștia s-au folosit de datele per­sonale ale fostului soț al femeii și au scos un…

23 de ore ago