Categories: Sport

„Actualităţi în karate”, cu Heian Deva şi Empi Brad

Ciprian Marinuţ

Cluburile hunedorene Heian Deva şi Empi Brad organizează stagiul de pregătire „Actualităţi în karate”, eveniment la care invitat principal este antrenorul federal Jozsef Drocsa, unul dintre cei mai bine cotaţi tehnicieni ai FRK WKC. Acţiunea se va desfăşura pe parcursul a trei zile, de vineri, 15 mai, până duminică, 17 mai, la sala de sport a fostului liceu „Traian” din Deva.
Lecţii de la un maestru
Jozsef Drocsa are experienţă internaţională în pregătirea sportivilor de înaltă performanţă, are competenţe în psihologie sportivă şi este un excelent preparator fizic, astfel că orice „lecţie” cu el poate fi un adevărat câştig pentru tinerii practicanţi ai artelor marţiale. Printre temele care urmează a fi abordate în cadrul stagiului „Actualităţi în Karate” se află metodica în kumite pentru copii, abordarea tehnico-tactică în kumite la nivel de performanţă şi aspecte ale pregătirii fizice specifice pentru kata şi kumite. Stagiul este organizat la iniţiativa cluburilor Heian Deva (antrenor Marius Biji) şi Empi Karate Brad (antrenor Sorin Avram), în zilele de 15, 16 şi 17 mai.
„Ţinte” europene
Principalul scop al stagiului este pregătirea sportivilor care doresc să îşi îmbunătăţească performanţele în vederea participării la competiţiile internaţionale care vor urma, însă şi cei aflaţi la început pe drumul performanţei pot avea de câştigat dintr-un astfel de stagiu. Prima întrecere de anvergură pe agenda FRK WKC  va fi Campionatul European WUKF de la Herstal (Belgia), programat în perioada 5-7 iunie. Înaintea plecării la europene este programat şi un cantonament de pregătire al lotului naţional, în perioada 21-24 mai, la Sighişoara, cu sportivi de la Heian Deva şi Empi Brad, sub directa supraveghere a antrenorilor federali şi a expertului WUKF, campionul mondial Christophe Pinna. Vom reveni cu amănunte.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

3 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

3 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

3 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

3 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

4 ore ago

Dat dispărut, găsit spânzurat

Tânărul din Petroșani, dispărut după sărbătorile pascale, a fost găsit, ieri, spânzurat. Cosmin (foto) a…

4 ore ago