Activitate în flux continuu la spitalul din Brad

Magdalena Şerban

Fiind deja instaurată carantina în muni­cipiul Brad, la spitalul de aici, numărul pre­zentărilor zilnice în Urgenţă nu pare să scadă, o parte dintre pacienţi înregistrând inclusiv simptome specifice SARS-COV2.

Testarea, primordială
La ora actuală, în contextul în care uni­tăţile sanitare hunedorene declarate su­port Covid-19 funcţionează la capacitate ma­ximă şi nu mai dispun de locuri libere, există trei cazuri confirmate, ambele in­ter­nate pe secţia brădeană de Boli Infec­ţioase.
„Zona-tampon, amenajată în regim ex­clusiv pentru cazurile în care există sus­piciuni, are patru saloane a câte două pa­turi fiecare, fiind internaţi câte un pacient în salon (sau doi, atunci când fac parte din ace­eaşi familie). Sunt ţinuţi doar până în clipa în care fie se pozitivează în urma tes­tării şi sunt trimişi imediat la un spital su­port din judeţ, în funcţie de locurile dispo­nibile, fie nu se confirmă pre­zenţa virusului şi sunt transferaţi pe secţia noastră de Boli Infecţioase. Dacă, să zicem, nu sunt locuri disponibile la unităţile res­pec­tive, bolnavul rămâne la noi până când se eli­berează un pat. Triajul se face în Urgenţă. De altfel, şi acum (n.r ieri), trei cazuri pozitive au rămas în grija noastră, dată fiind situaţia locu­rilor ocupate la nivel de judeţ“, arată Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Munici­pal Brad.
Potrivit acestuia, pe parcursul zilei de marţi, din cei 54 de bolnavi ajunşi în Urgen­ţă, 19 au acuzat simptome specifice Covid-19, aşa că au fost testaţi. Mai trebuie spus că de curând, preşedintele Consiliului Jude­ţean Hu­nedoara, Laurenţiu Nistor, a reco­mandat Instituţiei Prefectului să pregă­tească o adresă prin care să solicite Mi­nisterului Să­nă­tăţii, printre al­tele, acceptul pentru o reor­ga­nizare spita­li­cească care să implice exis­ten­ţa de paturi pentru pacienţii pozitivi la ni­ve­lul tuturor sec­ţiilor din cadrul unităţilor sanitare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.