Acţiunea Truck & Bus în judeţ

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fost oprite, pentru control, de poliţiştii rutieri. Activităţile au loc, simultan, în toate statele membre ale U.E.
Pe parcursul săptămânii 12 – 18 octom­brie a.c., poliţiştii rutieri hunedoreni se vor implica în derularea unei noi acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri şi de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Acţiunea se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
În cele 7 zile, controalele poliţiştilor vor ur­mări respectarea, de către şoferii profe­sio­nişti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, funcţionarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de con­du­cere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.
În ceea ce îi priveşte pe conducătorii auto­vehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza şi respectarea limitei maxime admise, a greutăţii mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum şi respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.
Acţiunile poliţiştilor rutieri vizează dimi­nua­rea riscului rutier, prin prevenirea şi com­baterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave, dar şi verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus.
În scopul prevenirii eventualelor ambu­teiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă, se recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de un comportament adecvat.
Pentru a nu fi implicaţi în evenimente ne­dorite, poliţiştii le recomandă conducă­torilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită, să respecte indicaţiile semafoarelor şi ale poliţiştilor rutieri şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de ru­lare.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehi­cu­le să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare