Acord de colaborare pentru implementarea învăţământului dual

La Primăria municipiului Deva a fost sem­nat Acordul de colaborare pentru im­ple­mentarea proiectului „Şcoală şi Carieră – Fii meseriaş”, care se va derula la Liceul Teh­no­logic Ener­getic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva.
În cadrul proiectului se va urmări dez­voltarea unui centru de formare în Municipiul Deva în care să se realizeze corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieţei muncii, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor ce doresc o carieră profesională atractivă.
La semnarea acordului de colaborare au participat, alături de iniţiatorul proiectului, Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara, reprezentată de prefectul Călin Petru Marian şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, Ilie Pârvan, Inspector general şcolar, Monica Crişan, director al Liceului Tehnologic Ener­getic „Dragomir Hurmuzescu”, Crinela Gafton din partea Camerei de Comerţ şi Industrie, Teodora Tarog, reprezentantă a grupului de firme cu capital francez „„Dedienne Multi­plas­turgy Group” – „CTS Romania” – Deva.
Contractul semnat reprezintă platforma colaborării pentru susţinerea învăţământului profesional şi dual prin implicarea mediului economic din judeţul Hunedoara.
De asemenea un alt obiectiv al proiectului este acela de a susţine promovarea învăţă­mân­tului dual la nivelul judeţului ca un învăţă­mânt pragmatic care se desfăşoară sub for­ma învăţării la locul de muncă – „Learning by doing”.
După derularea primului an de proiect (an şcolar 2021-2022) părţile semnatare, de comun acord pot hotărî asupra oportunităţii extinderii parteneriatului, prin includerea altor operatori economici, respectiv unităţi de în­văţământ profesional şi tehnic din municipiul Deva, sub forma unui consorţiu de formare profesională.
În derularea proiectului pentru susţinerea în­văţământului dual, firma „Dedienne Multi­plasturgy Group”, care susţine o grupă de în­văţământ dual cu calificarea „mecanic maşini pneumatice şi hidraulice”, a sponsorizat Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hur­mu­zescu”, cu o freză universală cu programare în coordonate numerice.
Maşina instalată în atelierul de maşini unelte va contribui la pregătirea practică ini­ţială a elevilor în domeniile de vârf.
Scopul final al proiectului este de a creşte numărul elevilor pentru clasele cu învăţământ de tip „DUAL” din unităţile şcolare ale jude­ţului Hunedoara, elevi care având o calificare pentru meserii solicitate de investitori, vor avea asigurate locurile de muncă.

(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago