Acord de colaborare pentru implementarea învăţământului dual

La Primăria municipiului Deva a fost sem­nat Acordul de colaborare pentru im­ple­mentarea proiectului „Şcoală şi Carieră – Fii meseriaş”, care se va derula la Liceul Teh­no­logic Ener­getic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva.
În cadrul proiectului se va urmări dez­voltarea unui centru de formare în Municipiul Deva în care să se realizeze corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieţei muncii, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor ce doresc o carieră profesională atractivă.
La semnarea acordului de colaborare au participat, alături de iniţiatorul proiectului, Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara, reprezentată de prefectul Călin Petru Marian şi primarul municipiului Deva, Florin Oancea, Ilie Pârvan, Inspector general şcolar, Monica Crişan, director al Liceului Tehnologic Ener­getic „Dragomir Hurmuzescu”, Crinela Gafton din partea Camerei de Comerţ şi Industrie, Teodora Tarog, reprezentantă a grupului de firme cu capital francez „„Dedienne Multi­plas­turgy Group” – „CTS Romania” – Deva.
Contractul semnat reprezintă platforma colaborării pentru susţinerea învăţământului profesional şi dual prin implicarea mediului economic din judeţul Hunedoara.
De asemenea un alt obiectiv al proiectului este acela de a susţine promovarea învăţă­mân­tului dual la nivelul judeţului ca un învăţă­mânt pragmatic care se desfăşoară sub for­ma învăţării la locul de muncă – „Learning by doing”.
După derularea primului an de proiect (an şcolar 2021-2022) părţile semnatare, de comun acord pot hotărî asupra oportunităţii extinderii parteneriatului, prin includerea altor operatori economici, respectiv unităţi de în­văţământ profesional şi tehnic din municipiul Deva, sub forma unui consorţiu de formare profesională.
În derularea proiectului pentru susţinerea în­văţământului dual, firma „Dedienne Multi­plasturgy Group”, care susţine o grupă de în­văţământ dual cu calificarea „mecanic maşini pneumatice şi hidraulice”, a sponsorizat Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hur­mu­zescu”, cu o freză universală cu programare în coordonate numerice.
Maşina instalată în atelierul de maşini unelte va contribui la pregătirea practică ini­ţială a elevilor în domeniile de vârf.
Scopul final al proiectului este de a creşte numărul elevilor pentru clasele cu învăţământ de tip „DUAL” din unităţile şcolare ale jude­ţului Hunedoara, elevi care având o calificare pentru meserii solicitate de investitori, vor avea asigurate locurile de muncă.

(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sanatoriul din Brad, la capacitate maximă de internare a bolnavilor Covid

Magdalena Şerban Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad funcţionează la capacitate maximă în ce priveşte locurile ocupate de bolnavii iden­ti­ficaţi cu

Vrei să te vaccinezi acasă? Suni la primărie

Adriana Năstase În municipiul Hunedoara a demarat vac­ci­narea acasă. Până la urmă chestiunea cu vaccinarea devine o bagatelă, e ca

Proiectul de modernizare a Colegiului „Regina Maria” este în grafic

Lucrările de modernizare şi reabilitare cu bani europeni a Colegiului Naţional Peda­gogic "Regina Maria" Deva (şcoala generală) sunt în grafic,

Închide