Categories: Sport

Aceeaşi Cetate, cu alte personaje

Ciprian Marinuţ

Echipa Cetate Deva a câştigat cu scorul de 24-19 (14-12) partida de acasă cu nou-promovata CSM 2010 Bacău, din prima etapă a Ligii Naţionale. Dincolo de victorie, jocul devencelor a fost la fel de modest ca şi în trecut, deşi echipa are un lot substanţial remaniat şi un alt antrenor.

Multe transferuri, doar trei noutăţi
Cetate Deva pare că a rămas în trecut, deşi are multe personaje noi la echipă în acest debut de sezon în Liga Naţională. Trupa deveană este încă dependentă de lidera Cartaş şi de veteranele Toth, Bardac şi Ghilă, deşi nouă dintre cele 15 jucătoare trecute pe lista de joc la primul meci sunt achiziţii noi. Cartaş (10 goluri), Bardac (5 goluri), Toth (3 goluri) şi portăriţa Ghilă (11 intervenţii reuşite şi un 7 metri apărat) au dus greul meciului din prima etapă, cu ambiţioasa nou-venită în Liga Naţională, CSM 2010 Bacău. Dintre noile achiziţii au jucat doar vreo cinci-şase, dar numai Şovar, care a mai fost la Cetate, Sabadac şi Chitacu, toate marcatoare a câte două goluri, au reuşit să puncteze. În consecinţă, nici noul antrenor Sabin Dacău nu a reuşit să cosmetizeze „faţa” echipei Cetate. Gruparea deveană a rămas tributară vechilor atacuri sterotipe, e tot lipsită de limpezime şi de arma contraatacului şi se bazează tot pe un grup restrâns de jucătoare care de voie, de nevoie sunt şi vor fi titulare de drept.

Desprindere pe final
La meciul desfăşurat sâmbătă, în Sala Sporturilor din Deva, Cetate a condus în permanenţă pe tabela de marcaj, cu excepţia minutului şapte, când scorul a fost favorabil oaspetelor, 4-5. Devencele au avut avantaj de maximum unu-două goluri în prima repriză şi au reuşit să se desprindă la distanţe mai consistente abia după pauză. Diferenţa maximă a fost de şase goluri şi s-a consemnat în minutul 60 (24-18), însă, în ultimele secunde, băcăuancele au mai marcat o dată şi scorul final a fost 24-19. Până în acel moment, Cetate a mai condus de trei ori la cinci goluri diferenţă, în minutele 47 (21-16) şi 53 (22-17) şi 59 (23-18).
Din punctul de vedere al jocului, Cetate suferă în continuare, iar noul antrenor Sabin Dacău nu a îmbunătăţit aproape nimic. Dacă rămâne la nivelul arătat în prima etapă, echipa deveană nu poate emite pretenţii la locurile fruntaşe şi va fi în continuare un actor în lupta pentru evitarea retrogradării.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ne-a "jurnalistule" , eu nu stiu la ce meci ai fost tu dar habar nu ai cate goluri a marcat Bardac sau Sabadac ... Daca tot te dai jurnalist atunci fi macar profesionist asa cum ti-o cere deontologia , si informeaza-ti cititorii calumea , nu eronat !

    Bardac a marcat 8 goluri , Toth 2 goluri , Sabadac 1 gol , Cartas 10 goluri , Chitacu 1 , Sovar 2 goluri . Daca mergi la meci nu mai dormii in tribuna ca lumea nu da bani pe ziarul tau sa citeasca prostii .

  • Cu agariciul de Marian Muntean "patron" au toate sansele sa retrogradeze! " cum e turcul si pistolul" Cartas are si misiuni extra, dar pana cand sa mai poata si ea... Poenaru e trecuta la si altele?

  • bai dacau sau cacau cu te numesti urmeaza mata!!!!!la supt de ciorapi ca nu are dinti si e ok.cat despre handbal nu te cheama nimeni la sala dk asta nu tine echipa venim la tine sa vedem cum face tactu flotari pe mata ca altceva nu poate cat despre tine esti un frustrat sexual,asa se explica ce debitezi...te salut pe mata!!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago