Accidentat în Parâng, salvat şi trimis cu elicopterul la spital

31 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

    Două ambulanţe, una din Petroşani şi alta din Vâlcea, dar şi un elicopter SMURD au fost mobilizate pentru salvarea unui turist care a suferit un accident în Masivul Parâng.
Solicitarea de sprijin a venit din partea salvamontiştilor din Gorj, cei care l-au reperat şi salvat pe tânărul ce suferise un accident în munte. După ce s-a realizat stabilizarea sa, a fost dus de salvatori până la locul unde elicopterul SMURD de la punctul aeromedical Craiova a putut ateriza. Misiunea salvamontiştilor a fost una dificilă, însă, la scurt timp, au primit o nouă solicitare. Alţi doi turişti aflaţi în Parâng au cerut ajutor, după ce au ajuns într-o accentuată stare de epuizare fizică şi nu mai puteau înainta. Salvamontiştii i-au recuperat cu bine pe cei doi şi i-au coborât de pe munte. Potrivit salvatorilor montani, cei doi turişti epuizaţi care au avut nevoie de asistenţă erau tată şi fiu, iar vremea în masiv se înrăutăţise şi erau în real pericol.
Misiune dificilă au avut şi salvatorii montani din cadrul Serviciului Salvamont al judeţului Hunedoara. Aceştia au fost solicitaţi să intervină la salvarea unui grup de turişti aflaţi în Retezat. Tinerii au urcat pe Vârful Retezat şi la coborâre s-au panicat, astfel că salvatorii montani de la punctele de permanenţă din Râuşor şi Pietrele au intervenit la recuperarea lor şi aducerea în zona sigură. (Maximilian Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 01.08.2019

Saci plini cu hârtii ce ar avea o importanţă în stabilirea vinovăţiei unor indivizi au dispărut ca prin minune dintr-o...

Bulină neagră, 01.08.2019

Dorin Beluş, cetăţean din comuna Burjuc

Bulină albă, 01.08.2019

Constantin Lupu, cercetător şi fost director al Insemex Petroşani

Închide