Categories: Sport

Accidentarea liderei, a treia şansă pentru CNS „Cetate”

Ciprian Marinuţ

Andreea Munteanu (foto), de la CNS „Cetate”, a devenit, ieri, a treia gimnastă a clubului din Deva înscrisă pe lista de participare la Campionatele Europene de la Montpellier (Franţa). Sportiva numărul unu a judeţului Hunedoara în anul 2014 o înlocuieşte pe lidera Larisa Iordache, retrasă din concurs din cauza unei inflamaţii la gleznă. În aceste condiţii, lotul tricolor pentru Euro 2015 va fi format din Diana Bulimar (Dinamo) şi devencele Andreea Munteanu, Andreea Iridon şi Laura Jurca.
Abandon forţat
Larisa Iordache, cea mai bună gimnastă română a momentului, va rata prezenţa la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Montpellier, programate în perioada 15-19 aprilie, deşi a fost înscrisă pe lista iniţială trimisă la Federaţia Internaţională de Gimnastică. „Cea mai bună gimnastă din România a fost retrasă de federaţie de pe lista participantelor după ce a primit încă două săptămâni de pauză din cauza unei inflamaţii la gleznă, iar antrenorii au decis să o menajeze”, se arată pe pagina oficială de Facebook a lotului feminin de gimnastică. „Sper să mă fac bine curând şi să concurez din nou’”, a precizat Larisa Iordache pe reţeaua de socializare. Iordache mai are o săptămână de pauză şi apoi poate relua antrenamentele. Regulamentul permite ca gimnastele să fie schimbate până cu o zi înainte de concurs.
O nouă ocazie pentru Andreea
Nedorita accidentare a liderei echipei României echivalează cu o nouă şansă pentru Andreea Munteanu de la CNS „Cetate” Deva. „După retragerea Larisei Iordache de pe lista oficială, antrenorii au înscris-o în competiţie pe Andreea Munteanu, care se alătură Dianei Bulimar, Andreei Iridon şi Laurei Jurca. Baftă!”, a notat pagina oficială de Facebook a lotului feminin de gimnastică. Decizia antrenorilor Lotului României e una firească, întrucât Andreea Munteanu a cucerit o medalie de aur şi una de argint la „Turneul Maeştrilor” de la Cottbus (Germania), concurs ce a contat ca etapă în circuitul „Cupei Mondiale 2015”, desfăşurat la finalul săptămânii. Gimnasta de la CNS „Cetate” Deva  a fost lideră în preliminarii la bârnă cu cea mai bună notă din concurs, respectiv 14.400, şi a repetat performanţa şi în finală, câştigând cu acelaşi punctaj. În competiţia de la sol, Munteanu a reuşit aceeaşi clasare ca în calificări, locul al doilea, dar cu o notă mai bună (13,825) faţă de cea din preliminarii, când primise 13,700 puncte). Andreea Munteanu a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2014 în judeţul Hunedoara, după ce anul trecut s-a clasat pe locul IV cu echipa de senioare a României la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică Nanning (China) şi a câştigat titlul de campioană continentală cu echipa la Campionatul European disputat la Sofia (Bulgaria).
În urmă cu o săptămână, Federaţia Română de Gimnastică anunţase înscrierile nominale ale celor 10 sportivi care ne vor reprezenta la ediţia 2015 a Campionatelor Europene de la Montpellier, lotul feminin fiind compus din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurcă şi Andreea Iridon. La Europene, întrecerile se desfăşoară numai în probele individuale, iar Larisa fusese nominalizată pentru toate cele patru aparate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago