Abandonate de mamă, au trăit singure o lună de zile

17 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Le-a spus că merge să culeagă afine şi n-a mai revenit la ei. Femeia care şi-a abandonat copiii a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare. Micuţii au trăit singuri timp de o lună de zile, până ce autorităţile s-au sesizat.
Trei fetiţe de 5 ani, 8 ani şi 14 ani, au ră­mas ale nimănui o lună de zile, fără mân­care şi grija vreunuia dintre părinţi. Tatăl lor era în închisoare, iar mama s-a gândit că viaţa e mai uşoară fără ei şi i-a abandonat pur şi simplu. Le-a spus într-o dimineaţă că pleacă în satul Vadu Dobri să culeagă afine, însă a plecat la amantul ei şi i-a lăsat unei vecine 400 lei, rugând-o să le cumpere micuţelor de mâncare şi haine.
Cele trei fetiţe primeau de mâncare cel mult o dată pe zi, astfel că fetiţa de 14 ani a mers să lucreze cu ziua în Piaţa Obor, din municipiul Hunedoara, pentru a face rost de bani pentru mâncare, pentru ea şi pentru cele două surori ale sale mai mici. ”Cât timp minora muncea în Piaţa Obor, aflată lângă blocul în care copii locuiau, surorile sale rămâneau nesupravegheate în locuinţă şi, din nevoie de mâncare şi afecţiune plecau de acasă, singure, prin oraş şi se duceau la o mătuşă de-a lor care locuieşte la aproximativ 2 km de locuinţa acestora. Totodată, timp de o lună inculpata nu şi-a telefonat copiii şi nu le-a trimis absolut nicio sumă de bani, neinteresându-se de soarta lor. Fiindu-le dor de mama lor, în special minorele plângeau după ea şi îşi întrebau sora mai mare, care a fost nevoită să-şi asume la o vârstă fragedă responsabilitatea îngrijirii surorilor sale, unde este mama lor şi de ce le-a abandonat”, se arată în actul de sesizare.
Un asistent al Primăriei Hunedoara a aflat că micuţele au fost abandonate şi a inter­venit, astfel că minorele au fost date în plasament în regim de urgenţă. Mama copiilor în vârstă de 38 de ani a fost găsită vinovată de abandon şi condamnată de Judecătoria Hunedoara la un an de închi­soare cu suspendare. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Direcţia Silvică Hunedoara continuă amenajările la Rezervaţia de zimbrii Haţeg. O veste bună. Se reface efectivul de zimbrii din pădurea Slivuţ!

Adriana Năstase Direcţia Silvică Hunedoara, prin Ocolul Sil­vic Retezat, administrează Rezervaţia de zimbri Slivuţ-Haţeg. Potrivit celor de la Di­recţia Silvică,...

Cum a fost înşelată o hunedoreancă prin metoda “premiul”

Maximilian Gânju Un escroc expert în înşelăciuni, prin me­todele ”accidentul” şi ”premiul”, a păcălit şi o pensionară din Hunedoara. A...

Preşedintele Iohannis refuză să ia decizii în folosul oamenilor

Încălcarea repetată a Constituţiei Ro­mâ­niei, a voinţei electoratului şi apărarea in­te­reselor PNL, sunt dovezile clare ale lipsei de preo­cupare faţă...

Închide