A stat 16 ani „pe fugă” şi a scăpat de închisoare

Ioan Bolfa (foto), hunedoreanul care a dispărut după ce a fost condamnat în 2001 la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost eliberat din închisoare. Bărbatul a fost prins de autorităţi în luna mai 2017, după 16 ani în care a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Tribunalul Hunedoara i-a admis lui Ioan Bolfa cererea de redeschidere a procesului penal, ca urmare a judecării dosarului în lipsa sa. Instanţa a constatat ca desfiinţată de drept sentinţa penală din 2001, în care bărbatul a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor. Totodată, a dispus anularea mandatului de executare a pedepsei şi punerea de îndată în libertate a inculpatului. După rejudecarea dosarului, Ioan Bolfa a fost condamnat o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de doi ani. Instanţa a mai dispus punerea sub control judiciar a bărbatului, interzicându-i să ia legătura cu Nicolae Muntean, victima agresiunilor lui. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Ioan Bolfa a fost condamnat în 2001 pentru tentativă de omor, după ce l-a agresat cu un obiect contondent pe Nicolae Muntean, cauzându-i leziuni ce i-au pus viaţa în pericol. Individul se ascundea în Turcia şi a reuşit timp de 16 ani să se sustragă autorităţilor române. În luna mai a fost prins şi adus în ţară pentru a-şi executa pedeapsa. Bărbatul figura în categoria „most wanted” a persoanelor urmărite de Poliţia Română. (N. Bumbac)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.