Categories: Sport

A riscat şi-a derapat, dar rămâne-n top

Ciprian Marinuţ

Pilotul Mihai Cîmpeanu (foto) a obţinut 16 puncte în etapele şapte şi opt ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă şi şi-a consolidat locul doi în clasamentul grupei A.

 
Brădeanul a ocupat locul trei în prima manşă a etapei a şaptea, iar în  manşa secundă, a riscat şi a ieşit în decor. Cu bolidul Mitshubishi „Tommi Makinen” şifonat serios, Cîmpeanu a  „alergat” în etapa a opta cu o maşină de împrumut, necompetiţională, cu care a ocupat locul şapte.

 

La câteva sutimi de lider
Prima cursă desfăşurată pe traseul din Valea Domanului, Reşiţa, a fost aproape perfectă pentru Mihai Cîmpeanu. Pilotul brădean a rulat „cuminte” şi s-a clasat pe locul trei la grupa A (motoare peste 3.000 cmc) şi a ocupat poziţia 11 în clasamentul open. Diferenţa faţă de lider a fost de numai câteva secunde, iar Mihai Cîmpeanu a decis să forţeze în manşa secundă pentru a urca pe locul I. „Eu vreau titlul de campion, aşa că nu m-am mulţumit cu locul trei şi am vrut să urc pe prima poziţie. Din păcate, manşa secundă s-a derulat pe o ploaie torenţială, iar la un viraj, am prins un şiroi de apă şi am ieşit în decor, astfel că am rămas cu locul trei din prima manşă şi cu 12 puncte”, a povestit Mihai Cîmpeanu. În aceeaşi etapă, liderul grupei A, Ciprian Ciobotaru, a ocupat locul doi (15 puncte), cursa fiind câştigată de campionul de anul trecut, Lucian Boroianu (20 de puncte).

A punctat şi cu maşină de împrumut
Mihai Cîmpeanu a continuat să creadă în şansele sale în lupta pentru titlul naţional, deşi bolidul Mitshubishi „Tommi Makinen” era serios şifonat, după ieşirea în decor. Pilotul brădean a profitat de ziua de pauză dintre cele două runde şi a împrumutat o maşină Mitshubishi Evo 8 de la un prieten. Bolidul nu era însă pregătit corespunzător pentru curse, astfel că Mihai Cîmpeanu a rulat la limita riscului şi a ocupat doar locul şapte, la grupa A, în etapa a opta.
După opt etape din campionatul naţional, brădeanul rămâne pe locul doi în clasamentul general al grupei A, cu 89 de puncte. Lider este Ciprian Boroianu (109 de puncte), iar în bătălia pentru podium mai sunt Codruţ Cioroiu (71 de puncte) şi Lucian Boroianu (70 de puncte).

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago