A noua „debarcare” la Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Federaţia Română de Nataţie a rămas fidelă Bazinului de înot de la Hunedoara. Ca dovadă, Campionatul Naţional în bazin scurt (25 de metri), la nivel de seniori şi juniori I (17-18 ani), se va desfăşura pentru al nouălea an consecutiv, în oraşul de pe Cerna, începând de joi, 8 noiembrie, şi până duminică, 11 noiembrie.
Prin urmare, cei mai valoroşi 300 de înotători din ţară, de la 30 de cluburi, se vor întrece pentru pentru titlurile de campioni naţionali, ediţia 2012, în „cel mai popular” bazin scurt din România.

Gazde bune, arbitraje fără contestaţii
Autorităţile locale şi conducerea bazinului hunedorean încearcă să fie din nou gazde cât mai bune, deşi din cauza crizei financiare, nu s-au mai făcut investiţii majore ca în alţi ani. Reputaţia câştigată la precedentele opt ediţii şi obiectivitatea echipei de arbitri sunt atuurile principale ale organizatorilor şi obligă la respectarea tradiţiei. „Asigurăm condiţiile legate de temperatura, limpezimea, luminozitatea şi modul de tratare al apei la standardele cerute de Federaţia Română de Nataţie. Nu am avut fonduri să achiziţionăm plăci de cronometrare şi tabela oficială şi le vom folosi tot pe cele ale Federaţiei, dar la anul, sperăm să reuşim să dotăm bazinul şi cu aceste accesorii absolut necesare. Laudele primite în anii trecuţi, între care şi o declaraţie a Cameliei Potec, care a spus că la Hunedoara, concursul a fost organizat ca la competiţiile internaţionale din vest, ne motivează să fim din nou la înălţime şi ne dau încredere că şi în acest an, vom reuşi să fim gazde bune. Un alt aspect important este că avem o echipă de arbitri la adresa căreia nu s-a înregistrat nici un fel de contestaţie la cele opt ediţii anterioare. Sunt toţi foşti sportivi, antrenori sau profesori de educaţie fizică şi sport şi reprezintă un argument important la calitatea organizării”, a afirmat Dan Colesniuc, directorul executiv al Complexului Sportiv „Michael Klein”, din care face parte şi bazinul de înot.

Vedetele lor, speranţele noastre
Pe lista de start a competiţiei de la Hunedoara se regăsesc nume grele ale nataţiei româneşti. Sunt aşteptaţi Camelia Potec, Ioan Gherghel, Dragoş Agache, Răzvan Tudosie şi alţi medaliaţi ai României la competiţiile internaţionale de anvergură. Interesul de a-i vedea la lucru pe aceşti mari campioni este dublat de prezenţa în concurs a trei sportivi de la CSS Hunedoara. „De la clubul din Hunedoara, pe listele de start, se regăsesc doi băieţi şi o fată. Este vorba de Adelina Buzdugan, Alexandru Ancuţa şi Cristian Rizan”, a precizat Dan Colesniuc.
Competiţia începe joi, la ora 10.00, şi se va încheia duminică seară. În cele patru zile de concurs, dimineaţa de la ora 10.00 la 12.00, se vor desfăşura seriile preliminare, iar după-masa, de la ora 17.00 la 19.00, vor avea loc finalele. Intrarea publicului este liberă.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.