A murit Mircea Sîrbu, preşedintele AJF Hunedoara

În noaptea de duminică spre luni, Mircea Sîrbu (foto), preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, a decedat, la vârsta de 67 de ani, în urma unui atac de cord.

Născut la 17 iunie 1950, Mircea Sîrbu a fost un fotbalist talentat, care a debutat ca junior la echipa Mureşul Deva. Graţie talentului său şi evoluţiilor bune în teren, la sfârşitul anilor ’60 a fost inclus în echipa naţională de juniori a României. Odată cu terminarea junioratului s-a transferat la Universitatea Cluj, oraş în care a absolvit cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.
A trecut, apoi, la CFR Cluj, însă cariera sa de jucător a fost întreruptă de o gravă accidentare la genunchi. Ca urmare, s-a îndreptat spre cariera de antrenor, pe care a practicat-o, în paralel, cu meseria de profesor de educaţie fizică şi sport, pregătind, printre altele, echipele Mureşul Deva şi Dacia Orăştie. Excelent organizator, până în anul 1990, profesorul Mircea Sîrbu a fost în fruntea Comitetului Judeţean pentru Educaţie Fizică şi Sport. Din 1990, a deţinut funcţia de preşedinte al AJF Hunedoara, în acest an, 2018, urmând să se retragă din activitate.
Prin dispariţia prematură a lui Mircea Sîrbu, sportul, în general, şi fotbalul, în special, au pierdut un om de mare valoare, un profesionist în domeniu.
Corpul neînsufleţit al acestuia este depus la capela din satul Leşnic, iar înmormântarea va avea loc mâine, la prânz, în aceeaşi localitate.

2 comentarii la „A murit Mircea Sîrbu, preşedintele AJF Hunedoara

  • 8 ianuarie 2018 la 22:33
    Permalink

    Ce lovitura pentru sportul hunedorean.Sincere condoleante familiei.Mircea nu te voi uita niciodata.Ziarul Miorita USA si Viorel Nicula din California te regretam.D-zeu sa te aiba in grija lui.

  • 8 ianuarie 2018 la 23:59
    Permalink

    Dumnezeu să-l odihnească în pace ! Pe de altă parte, cum poate cineva să scrie că profesor de educație fizică este…meserie. A fi profesor e meserie ? Nu profesie ? Curat murdar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.