Categories: Actualitate

A început şcoala

Aproximativ 60.000 de elevi şi preşcolari hunedoreni au început ieri primul semestru al anului şcolar 2016-2017.
Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului şi Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva au fost prezenţi la ceremonia de deschiderea a noului an şcolar de la Colegiul Naţional Decebal din Deva. Aceştia au urat succes tuturor elevilor şi cadrelor didactice în anul şcolar ce tocmai a început şi au vorbit despre rolul şi importanţa educaţiei în formarea unui om.
Noul an şcolar are 35 de săptămâni de cursuri, este structurat în două semestre şi se desfăşoară în perioada 12 septembrie 2016- 16 iunie 2017. Vacanţele elevilor sunt programate astfel: vacanţa de iarnă începe în 24 decembrie 2016 şi va fi de două săptămâni, iar vacanţa intersemestrială va fi din 4 până în 12 februarie 2017. Tot două săptămâni are şi vacanţa de primăvară, din 19 până în 30 aprilie 2017, perioadă în care Ministerul Educaţiei a dispus organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Vacanţa mare începe din 17 iunie şi va fi până în 10 septembrie 2017. De asemenea, în săptămâna 29 octombrie – 6 noiembrie 2016, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 9 iunie 2017. Noul an şcolar vine cu mai multe noutăţi. Una dintre ele este desfăşurarea programului „Şcoala altfel“, unităţile şcolare având posibilitatea de a alege, în anumite limite, când vor să desfăşoare cele cinci zile de activităţi. Printre noutăţi este şi Statutul Elevului, care a fost aprobat în premieră, manuale gratuite acordate elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a şi decontarea integrală a navetei elevilor. (A.Brandisz)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago