Categories: ActualitateFlash

A început răscoala împotriva certificatului verde!

Sorina Popa

Mii de oameni au protestat, ieri, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerae certificatului Covid. Manifestanții au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, iar sute dintre ei au intrat în curtea instituției, unde mai multe mașini au fost vandalizate.

Au forțat o poartă
Aproximativ 200-300 de manifestanți au intrat în curtea Parlamentului, în timpul pro­tes­tului față de certificatul Covid, a anunțat Minis­terul de Interne, într-un comunicat de presă, în care precizează că manifestația nu a fost auto­rizată. MAI anunță că oamenii au ajuns în curte, după ce manifestanții au forțat o poartă, iar în­cu­ietoarea s-a rupt.

De ce nu au discutat cu protestatarii
Liderii AUR din județul nostru au declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că mobili­za­rea la protest a fost una bună, dar se putea și mai bine.
„A fost o reușită, acest protest. Sper să învățăm ceva din toate astea. Să știe politicienii de la Putere că trebuie să țină cont de oameni în de­ciziile pe care le iau. În țară, în acest moment este multă nesiguranță și lipsă de informare”, a spus Claudiu Bârstan, președintele organizației jude­țene Hunedoara a AUR.
La rândul său, Mircea Mincea, vicepreședinte AUR Hunedoara și purtătorul de cuvânt al orga­nizației, a declarat că “am vrut să tragem un sem­nal de alarmă cu acest protest, astfel ca să nu fie adoptat certificatul verde. Dacă el va fi aprobat în guvern, atunci consider că se încalcă legea. De ce nu au ieșit cei de la conducerea țării să stea de vorbă cu protestatarii? Că atunci când e cam­pa­nie electorală sunt la fiecare băbuță la poartă”.

Când se cere certificatul la locul de muncă
Proiectul de lege privind introducerea certifi­catului electronic COVID-19, asumat de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prevede că an­ga­ja­torii din sectorul public şi privat au obligaţia de a solicita personalului cu care îşi desfăşoară acti­vitatea certificatul ELECTRONIC COVID-19 la intrarea la locul de muncă, în cazul înregistrării unei creşteri săptămânale a numărului de cazuri confirmate la nivel naţional, pe parcursul a trei săptămâni consecutiv. De certificat vor beneficia atât cei vaccinaţi, dar şi persoanele care se vor testa cu PCR sau test antigen. Cei care nu vor avea certificatul vor avea rapoartele de muncă suspendate, fără plata salariului, se mai prevede în proiect.
Proiectul de lege, diferit de cel aflat în dez­batere la Camera Deputaţilor şi iniţiat de liderul PNL Florin Cîţu, ar putea fi trecut prin Parlament prin asumarea răspunderii Guvernului, în con­diţiile în care acesta trebuie să intre în vigoare cât mai repede.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago