www.mesagerulhunedorean.ro

A fost lansat Programul de Internship 2019

Miercuri, 17 iulie, în cadrul unui eveniment organizat de Guvernul României, a fost lansat Programul de Internship 2019, un program care le oferă tinerilor şansa să înveţe ceea ce le place, să primească o indemnizaţie, să aibă asigurare de sănătate, dar şi posibilitatea continuării ca angajat, odată finalizat stagiul.

Un număr de 200 de tineri studenţi şi absolvenţi au intrat în programul din acest an. Dintre aceştia, 34 provin din diaspora şi din Republica Moldova. Timp două luni, ei vor lucra în 55 de ministere şi alte instituţii ale statului.
Programul de Internship a fost îmbunătăţit anul trecut, odată cu intrarea în vigoare a Legii Internshipului, respectiv august 2018. Ne-am străduit să concepem un cadru legislativ de aşa manieră încât să creştem integrarea tinerilor pe piaţa muncii, dar şi să asigurăm şanse reale de muncă pentru tineri.
Spre deosebire de stagiile obişnuite de practică, stagii care nu se desfăşoară pe hârtie, internship-ul presupune un angajament serios atât din partea internului, cât şi din partea organizaţiei gazdă.
Beneficiarul programului are dreptul la o indemnizaţie lunară netă de 50% din echivalentul salariului de bază minim brut pe ţară. Organizaţia gazdă are obligaţia asigurării în sistemul asigurărilor de sănătate a internului, iar angajatorii vor fi şi ei recompensaţi, dacă beneficiarii internship-ului se transformă în angajaţi.
Tinerii au şansa să folosească această perioadă pentru a învăţa cât mai multe de la profesioniştii alături de care vor lucra. Pentru mulţi dintre adolescenţii din anii trecuţi, acest program a însemnat nu doar acumulare de experienţă, ci şi ocazia de a se angaja într-o instituţie a statului român. În administraţie este şi va fi mereu nevoie de oameni tineri, foarte bine pregătiţi, plini de energie şi implicaţi.
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.