Categories: Actualitate

A fost accident de muncă, dar nu la Hidroelectrica-Serv

Natalia Bumbac

Ginerele unui bărbat din Haţeg s-a prezentat la redacţie, unde a precizat că socrul său, angajat la Hidroelectrica-Serv, a suferit un accident de muncă, pe care acum toţi cei implicaţi încearcă să-l muşamalizeze. Celestin Adrian Şerban afirmă că socrul său, Emeric Szederjesi, a ajuns la spital cu arsuri pe 40 la sută din corp, într-o zi în care plecase de acasă la locul de muncă.

„Încearcă să ne cumpere tăcerea”
„Am fost anunţat telefonic, în Italia, unde mă aflam, că socrul meu a fost internat la spital în 26 august cu arsuri de gradul II şi III pe 40 la sută din corp, după ce a fost rănit într-o explozie cu substanţă bituminoasă pe bază de solvenţi. Acesta se află la Spitalul de Arşi din Bucureşti, la internare, medicii dându-i şanse între unu şi doi la sută de supravieţuire. Încercând să aflăm mai multe informaţii despre locul în care s-a produs explozia şi cum exact a fost dus la spital, noi ştiind că el a mers la serviciu, am constatat că sunt anumite nereguli. Din câte am aflat, socrul meu a mers să lucreze la cineva acasă, împreună cu o altă persoană, în localitatea Băţălari, acolo având loc şi explozia. Acesta a fost dus la spitalul din Hunedoara cu maşina, nefiind chemată o ambulanţă. Obiectele personale le-am găsit la un şef al socrului meu de la Hidroelectrica-Serv”, a declarat Celestin Adrian Şerban, atunci când s-a prezentat la noi la redacţie.
Acesta a mai spus că diverse persoane fac presiuni şi încearcă să-l convingă pe socrul său să accepte o sumă de 10.000 de lei în schimbul tăcerii. Totodată, tânărul susţine că Emeric Szederjesi a mers la locul de muncă, deoarece a semnat în registrul de prezenţă în acea dimineaţă, fiind vorba de un accident de muncă, pe care cei de la Hidroelectrica-Serv încearcă să-l muşamalizeze.

„Nu s-a anunţat Poliţia, deoarece nu s-a impus acest lucru”
Despre faptul că Emeric Szederjesi a ajuns în 26 august la Spitalul din Hunedoara ne-au confirmat şi reprezentanţii unităţii medicale. „În 26 august, la ora 11.10, doi bărbaţi au venit la urgenţa spitalului nostru cu maşina proprie, la volanul autoturismului fiind una dintre victime. La 14.20, bărbatul care era rănit mai grav a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti, celălalt rămânând internat în continuare la noi. Poliţia nu a fost solicitată în acest caz, pentru că, potrivit procedurilor, nu s-a impus un astfel de lucru”,  ne-au declarat reprezentanţii Spitalului din Hunedoara.
Un semn de întrebare era faptul că Emeric Szederjesi şi cealaltă persoană accidentată n-au ajuns la spital cu ambulanţa, ci cu o maşină privată, condusă de Paul Mânăstire, cealaltă persoană accidentată, dar nu aşa grav, acesta având doar arsuri pe mâini. Acesta a fost lămurit chiar de Paul Mânăstire, cel care lucra împreună cu Emeric Szenderjesi la imobilul din Băţălar, unde a avut loc explozia. „N-am mai anunţat salvarea, ci am plecat cu maşina personală la spitalul din Hunedoara, ca să nu mai pierdem timpul”, ne-a declarat telefonic Paul Mânăstire.

„Angajatul era în timpul lui liber”
Şi directorul Hidroelectrica-Serv susţine că nu a fost vorba de un accident de muncă, produs în timpul serviciului la firma pe care o conduce,  pentru că Emeric Szederjesi se afla în timpul liber. Mai mult, acesta susţine că dacă ar fi fost vorba de aşa ceva, ar fi anunţat, pentru că nu ar fi avut de ce să ascundă o astfel de situaţie.
„O persoană privată a făcut o cerere la noi la Hidroelectrica-Serv, pentru ca să-i trimitem o echipă să-i izoleze pivniţa, doar că nu a mers nimeni, pentru că nu aveam muncitori. S-a angajat să facă lucrările respective, Paul Mănăstire, proprietarul unei firme private din Haţeg. Împreună cu acesta a mers şi Emeric Szederjesi, care îşi luase două zile libere, în 26 şi 27 august a.c., conform Notei de recuperare a orelor suplimentare neplătite nr. 8499/26.08.2015, aprobată şi depusă la departamentul de resort al unităţii noastre. Astfel, nenorocirea petrecută nu este un accident de muncă înregistrat în timpul serviciului din cadrul firmei Hidroelectrica-Serv, pentru că Emeric Szederjesi era în timpul lui liber, în care a mers să-l ajute pe Paul Mânăstire la lucrarea pe care o luase acesta în satul Băţălari.
În ce priveşte acuzaţiile că i-am fi oferit 10.000 de lei să tacă din gură, acestea sunt o prostie. Eu sunt prieten bun cu victima, el mi-a construit mie casa. Când am aflat de accident şi că a fost dus la Bucureşti, am scos de pe card 1.000 de lei, pe care i-am trimis lui Emeric Szederjesi la spital, gândindu-mă că are nevoie de ei. Singura problemă în neregulă din această întâmplare este faptul că el fiind în timpul liber, a plecat la Băţălari cu maşina societăţii, lucru pentru care va fi sancţionat”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Puiu Adrian Badea, directorul Hidroelectrica-Serv.
Concluzia, după cele declarate de cei chestionaţi de noi, este că a fost vorba de un accident de muncă, dar nu în cadrul societăţii Hidroelectrica-Serv-Sucursala Haţeg, ci în timpul unei lucrări făcute în afara acesteia, în urma unei înţelegeri private.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Cum a devenit România un hub tehnologic în curs de dezvoltare în Europa?

România este uneori numită “the rising techhub of Europe” - anume hubul tehnologic în creștere…

o zi ago

Nepăsare sau gafă? Liberalii hunedoreni, fără omagiu pentru Eroii României

Ziua Eroilor este un moment de profundă reverență și recunoștință, când comunitățile din întreaga țară…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că se pregătește de­bar­carea unui șefuleț din zonă, care se pare că…

3 zile ago

Bulina albă

Abiatar Bubău, elev în clasa a II-a, prof. Lazăr Cezarina La Liceul de Arte Pentru…

3 zile ago

Bulina neagră

Ioan R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de…

3 zile ago

„Un Lord a venit la primărie”. Lucian Rus: Am candidat pentru Deva și pentru deveni. Ei sunt câștigătorii acestor alegeri

Lucian Rus este revelația acestor alegeri locale din județul nostru. Puțini au crezut în proiectul…

3 zile ago