Actualitate

A dat lovitura! Campus profesional la Deva!

Edilul șef al Devei anunță că a semnat un proiect pentru realizarea unui campus profesional în reședința de județ. Elevii și studenții vor avea și locuri de muncă asigurate după ce termină studiile aici.

Să nu mai plece din oraș
„Astăzi, este o zi de sărbătoare pentru Deva, pentru noi, pentru copiii noștri!
Cu inima plină de bucurie, vă aduc o veste extraordinară:
Împreună cu ministrul Educației, Ligia Deca, la București, am semnat astăzi, un contract de finanțare care va schimba cursul lucrurilor în Deva.
Peste 33 de milioane de euro vor fi investiți într-un proiect care va defini viitorul nostru – construirea unui campus pro­fe­sio­nal pentru învățământul dual chiar aici, în orașul nostru drag!
Mai precis, școală profesională, liceu, Uni­versitate, cămine pentru elevi și studenți, sală de sport, toate acestea la un loc. Aceas­tă inițiativă nu doar că ne umple sufletele de bucurie, ci aduce și un motiv întemeiat pentru tinerii noștri să rămână acasă.
Nu va mai fi nevoie să-și părăsească fa­mi­liile pentru a-și urmări visurile, pentru că Deva le va oferi toate aceste posibilități. De la sălile de clasă până la terenurile de sport, fiecare aspect al acestui campus va fi gân­dit pentru a sprijini și a încuraja excelența în educație și performanța sportivă.
Pentru mine, personal, nu este doar o construcție, ci o promisiune pentru viitorul copiilor noștri. Îmi doresc să creăm un mediu în care fiecare tânăr să se simtă sus­ți­nut și încurajat să își urmeze visurile, fără nicio piedică în calea lor. De astăzi, scriem o nouă pagină în istoria educației noastre din oraș. Să continuăm să visăm și să construim împreună un viitor mai strălucitor”, a afirmat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Municipiul Deva este lider de consorțiu, iar partenerii în acest proiect sunt: Uni­ver­sitatea din Petroșani, Universitatea de Științele Vieții Timișoara, Liceul Tehnologic Energetic Deva, Liceul Tehnologic „Tran­sil­vania” Deva, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, Colegiul Economic „Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Leonida” Petroșani, Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu, Demgy Deva SRL, Arcelormittal SA Hunedoara, Auto Schunn SRL, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Instituția Pre­fec­tului-Județul Hunedoara. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean