A „ţintit” norma de Mondiale

11 x 2 razvan marcu este in grafic cu pregatirea pentru participarea la Campionatele Mondiale din Coreea de Sud (2)

Ciprian Marinuţ

Arcaşul Răzvan Marcu de la Minerul Aninoasa a cucerit aurul la Cupa României şi a îndeplinit baremul pentru participarea la Campionatele Mondiale, iar coechipierii săi au obţinute alte cinci medalii la competiţiile desfăşurate la finalul săptămânii, în Valea Jiului.

Cei mai buni din ţară
Arcaşii de la clubul Minerul Aninoasa au fost „profeţi” şi la ei acasă şi au dominat autoritar ediţia 2009 a „Cupei României” şi a Cupei „Minerul Internaţional”, desfăşurate la Aninoasa. Sportivii pregătiţi de antrenorul Viorel Hăbian, care e şi tehnicianul echipei naţionale a României, au obţinut patru medalii la individual şi s-au impus detaşat în concursul pe echipe. Răzvan Marcu şi Luminiţa Sârbu au câştigat medaliile de aur în concursul individual al Cupei României la arc olimpic. Radu Rădoi a obţinut medalia de argint la arc compound (arc cu scripeţi), iar Simona Băncilă a cucerit bronzul la arc olimpic. În competiţia echipelor, Minerul Aninoasa a acumulat 71 de puncte şi a cucerit trofeul, fiind urmată în clasament de CSM Iaşi (51 puncte), CS Chelsea Bucureşti (36 de puncte), CS Aktiv Bucureşti (15 puncte), CSM Suceava (12 puncte), CS Redpoint Oradea (2 puncte) şi CS Aikido Eforie şi CS Râşnov (0 puncte). La Cupa „Minerul Internaţional“, primele cinci clasate au fost aceleaşi ca şi la Cupa României, iar pe locurile şase şi şapte s-au situat la egalitate, două echipe din Serbia şi Italia. În plus, Fibia Vânătoru s-a clasat pe locul patru în proba individuală de la arc olimpic. „Sunt rezultate foarte bune, care demonstrează încă o dată, că ne pregătim cu seriozitate”, a spus antrenorul Viorel Hăbian.

Doi pentru Coreea
Dincolo de medaliile care reconfirmă supremaţia naţională a arcaşilor de la Minerul Aninoasa, antrenorul Viorel Hăbian era mulţumit că Răzvan Marcu a îndeplinit încă o dată baremul de participare la Campionatele Mondiale. „Răzvan a tras foarte bine şi a făcut încă o dată baremul pentru Mondiale, care vor avea loc la începutul lunii septembrie în Coreea de Sud. Împreună cu Răzvan, la Mondiale va participa şi Gigi Puşcă, multiplu campion naţional în acest an. El n-a concurat la Cupa României, pentru că l-am menajat, din cauza unor probleme de sănătate, însă sper că va fi la potenţial maxim la competiţia din Coreea. Barem pentru participarea la Mondiale au îndeplinit şi Luminiţa Sârbu şi Simona Băncilă, însă ele nu vor veni la Mondiale, din cauza unor probleme medicale”, a spus Viorel Hăbian.
Echipa României, din care fac parte hunedorenii Gigi Puşcă şi Răzvan Marcu şi alţi doi sportivi de la CSM Iaşi şi CSM Rădăuţi, va pleca spre Coreea de Sud în 31 august, cu avionul. Obiectivul arcaşilor antrenaţi de Viorel Hăbian este o clasare în Top 10 mondial.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare