BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că la o unitate de stat din zonă s-au făcut din nou angajări. Curios, povestesc zvonerii de serviciu, că este vorba de iubitele unor șefi care, vezi, Doamne, nu pot sta acasă pe bani frumoși, ci trebuie să vină la lucru. De ce? Pentru că astfel, susțin cârcotașii, pot să se în­tâlnească cu finanțatorii lor și să se bucure de viață. Așa cum făceau până la disponibilizări. Acum nu știm cât va mai dura această situație, cert este că atât aman­tele cât și șefii respectivi se bucură din plin că și-au recăpătat locurile de muncă.

 

Vorbesc gurile rele că un personaj de pe la noi a fost chemat de urgență la Capitală, să dea cu subsemnatul. Zvonerii arată că omul nostru a negociat în culise cu niște adversari politici un post printr-un minister, o funcție important și un salariu pe măsură. Nu­mai că oamenii au aflat și acum toată povestea riscă să se spargă ca o bubă, deoarece colegii respectivului sunt tare furioși de trădarea lui. Câr­cotașii spun că omul ar putea rămâne și fără postul din Capitală, dar și fără funcția din partidul în care încă se află.

Pandemia de Covid a fost anulată sau nu?

Sorina Popa

Curtea de Apel București a constatat inexis­tența HCNSU nr.36/21.07.2020. Avocatul Gheorghe Piperea explică faptul că în acest fel pandemia nu mai există în țara noastră.

Avocatul zice că e neconstituțională
„Arafat a fost din nou înfrânt. Grav. De data asta la Curtea de Apel București.Această ho­tărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență este inexistentă din punct de vedere juridic, emisă pentru a “certifica” pandemia în România. Ea stă la baza tuturor ilegalelor ho­tărâri de guvern care prelungesc starea de alertă – inutil, complet alăturea cu scopul de­clarat al prevenției molimii și fix anti-consti­tu­țional. Din acest moment, pandemia NU MAI EXISTĂ din punct de vedere legal în România”, a spus avocatul Gheorghe Piperea.
Ca atare, celebrul avocet susține că pandemia nu mai există, în urma deciziei magistraților.
Am aflat ce spune despre această hotărâre Sebastian Mezei, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.
„Cît timp există pandemia în mai multe țări, pe mai multe continente, ea nu este gata. Jude­că­torii nu au anulat pandemia, ci anumite articole din niște hotărâri. Și DEX-ul arată că pandemie este epidemie în mai multe țări și continente”, explică directorul Sebastian Mezei (medalion).
Acesta mai spune că în județ, ieri au fost ad­ministrate 309 doze de vaccine împotriva Covid. Jumătate din centrele de vaccinare au fost închise, deoarece a scăzut “apetitul” pentru imunizare. “Ca să nu risipim banii, am închis jumătate din centrele de vaccinare din județ”, a adăugat Mezei.

Ce spun foștii colegi din AUR despre demisia deputatei lor

Demisia deputatei Anamaria Gavrilă din AUR nu a rămas nesancționată de colegii ei din județ. Într-un comunicat, cei de la AUR Hunedoara critică decizia acesteia și arată că demisia din partid nu a fost o supriză pentru ei.

„În dezacord de multă vreme”
„Alianța pentru Unirea Românilor – Filiala Ju­dețeană Hunedoara a luat cunoștință despre de­cizia doamnei deputat Anamaria Gavrilă de a de­mi­siona din AUR.Fără a ne propune să combatem susținerile doamnei deputat (care reprezintă viziunea dânsei cu privire la anumite evenimente și relații din cadrul AUR) sau să intrăm într-o si­tuație conflictuală cu domnia sa, dorim să arătăm că atitudinea de ”independență” manifestată de doamna deputat subzistă nu doar din data de 2 august, ci după câteva săptămâni de la preluarea mandatului de parlamentar.În această lumină, nu putem decât să constatăm, cu amărăciune, că doam­na deputat se înscrie pe lunga listă post­de­c­embristă a celor care etalează un com­por­tament duplicitar, exprimând atitudini și poziții diferite, înainte și după ocuparea unei funcții sau demnități publice, mai ales a celor care au trădat, pentru niște motive numai de ei știute, idealurile partidului care i-a promovat.Credem că este aproape inutil a sublinia faptul că mandatul de deputat a fost obținut de doamna Anamaria Gavrilă nu datorită meritelor sale, ci datorită efor­turilor depuse de întreaga filială județeană a par­tidului AUR (de care doamna deputat nu se rușina în momentele în care cererea votul alegătorilor în campania electorală). După oricare cod al onoarei sau moralei, doamna Anamaria Gavrilă ar trebui să-și dea demisia nu doar din partidul AUR, ci și din Parlamentul României, unde încă este de­putat.
Nu poți pretinde să păstrezi ceea ce nu-ți aparține, deoarece când ai venit în partid erai o ilustră necunoscută, în care noi am avut încredere și te-am promovat pe lista pentru candidați la Ca­mera Deputaților !Totuși, fiindcă știm că nu se va întâmpla acest lucru, pentru că societatea ro­mânească mustește de oportuniști și este vă­du­vită de oameni de caracter, cu principii solide și co­loană vertebrală, nu putem decât să sperăm că, în viitor, doamna deputat va acționa exclusiv în in­te­resul cetățenilor pe care îi reprezintă. Așteptam de ceva vreme clarificarea poziției deputatei Anamaria Gavrila față de partidul AUR și organi­za­ția județeană AUR – Hunedoara , cu care era per­manent în dezacord, așa că pentru noi nu a fost o surpriză această demisie. Suntem convinși că vom reuși să ne atingem obiectivele propuse, cu cei care sunt cu adevărat alături de acest par­tid, chiar dacă sistemul și grupurile de interese încearcă să distrugă prin orice mijloace această mișcare naționalistă numită AUR!”, se arată în co­municatul AUR Hunedoara. (A.Năstase)

Mașina drumarilor, spulberată de un șofer neatent

Accidentul rutier în urma căruia re­morca autospecialei de intervenție a dru­marilor a fost avariată, s-a produs pe Auto­strada A1 în zona localității Șoimuș.
Potrivit DRDP Timișoara, un autoturism a in­trat în remorca de semnalizare a Secției Întreținere Autostrăzi. Nu au fost victime în urma accidentului, dar circulația rutieră a fost afectată. Drumarii au fost nevoiți să în­chidă o perioadă banda 2 de circulație de pe autostrada, pe sensul de mers Deva – Sibiu. Un alt șofer a fost oprit de polițiștii rutieri hunedoreni înainte să provoace un incident. Potrivit IPJ Hunedoara, un bărbat de 46 de ani, din comuna Sântămărie Orlea con­du­cea prin Hațeg deși băuse. La testarea cu alcooltestul a reieșit o concentrațiede 0,79 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar de cercetare penală. (M.G.)

Cum a motivat un șofer cererea prin care voia anularea amenzii pentru viteză

Explicațiile sunt de râsul curcilor, dar acest aspect nu l-a interesat pe vite­zo­manul care spera să-i convingă pe ma­gis­trați să-i anuleze amenda primită pen­tru viteză. Individul le-a motivat jude­că­torilor deveni că a fost oprit de un echipaj de poliție care a constatat că a depășit viteza legală de 50 km/h în interiorul localității și că nu a purtat centura de siguranță.

Ascunsă în tufișuri
El a fost amendat și a primit și un aver­tis­ment pentru lipsa centurii, dar s-a con­siderat nedreptățit. Vitezomanul a mo­ti­vat că autospeciala cu aparatul radar „era ascunsă în tufișuri” și nu a putut-o vedea la timp pentru a reduce viteza. „Aplicarea sancțiunii pentru depășirea limitei de viteză este nelegală, deoarece semnaliza­rea de limitare de viteză era montată în curbă, iar autovehiculul poliției era ascuns în tufișuri, deci nu era la vedere. A mai arătat petentul că autovehiculul poliției era parcat pe partea stângă, iar el se de­pla­sa pe partea dreaptă, ceea ce influen­țează corectitudinea stabilirii vitezei”, se arată în dosar. Judecătorul de caz i-a rea­min­tit șoferului ce obligații are când cir­culă cu autovehiculul pe drumurile pu­blice. „Conducătorii de autovehicule au obligația de a circula în mod prudent (cu atât mai mult în cazul în care se află într-o curbă) și de a observa și respecta toate semnele de circulație existente, neputând invoca propria lipsă de diligență în în­cercarea de a se exonera de răspundere. Cu privire la apărarea petentului, în sensul că autospeciala organelor constatatoare era „ascunsă în tufișuri”, instanța reține că un astfel de motiv de contestație nu se bazează pe nici un text legal. Conducătorii de autovehicule au obligația de a respecta în orice moment limitele de viteză stabilite de autoritățile publice pe drumurile din România, iar nu să reducă brusc viteza doar în momentul în care aceștia „ob­servă” autovehiculul radar (lucru ce s-a în­tâmplat în prezenta cauză), a arătat instanța. Motivele invocate de șofer au determinat instanța de judecată să apre­cieze că solicitarea de anulare a pro­ce­sului-verbal de contravenție este vădit neîntemeiată. Prin urmare, vitezomanul din Deva va trebui să plătească amenda de peste 800 de lei dacă nu va face apel la sentința Judecătoriei Deva. (M.Gânju)

Căutătorii de aur au fost trimiși în judecată

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Brad iar inculpații sunt judecați pentru infracțiuni la regimul vamal. În dosar sunt cinci suspecți care au fost cer­cetați de polițiști și procurori pentru executarea de activități miniere fără per­mis sau licență, furt, trafic de mer­cur și contrabandă calificată.
Inițial, au fost patru suspecți în acest dosar instrumentat de procurorii din municipiul Brad, aceștia fiind acuzați că au intrat ilegal în subteranul Minei Barza, de unde au sustras minereu aurifer cu intenția de a extrage din el metalul prețios și a-l vinde. Un alt complice a fost identificat în urma anchetei și inculpat și el. Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad a finalizat dosarul de anchetă iar Constantin Tomescu, Machi Gimenez Emilio Juan, Alexandru Neag, Tiberiu Bra­tima și Ilarion Molocea au fost trimiși în judecată. Trei dintre cei patru sus­pecți au fost ridicați de la gura minei iar la controlul corporal au fost găsite 50 kilo­grame de minereu aurifer, 3 kilo­gra­me de mercur şi mai multe unelte folo­site la extragerea minereului din mină, precizau anchetatorii. Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale este parte vă­tămată în dosar iar Compania Naţională A Cuprului, Aurului și Fierului “Minvest” SA s-a constituit parte civilă. (M.Gânju)

Se întâmplă și invers! Fosta soție i-a dat în cap cu o bucată de gresie

Consortul agresat de femeia de 47 de ani, din Hunedoara, a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce a fost lovit cu o bucată de gresie în cap.
„Poliția municipiului Hunedoara a fost se­sizată de un bărbat de 51 de ani, din mu­ni­cipiul Hunedoara, cu privire la faptul că fosta soție a venit la apartamentul său și produce scandal. Patrula de siguranță publică care
s-a deplasat la fața locului a luat legătura cu apelantul, care a relatat faptul că, la geamul locuinței sale situate în Hunedoara, a venit fosta soție, o femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiu, care, pe fondul unor neîn­țe­legeri a aruncat o bucată de tablă metalică și o bucată de gresie în direcția recla­man­tului, provocându-i acestuia excoriați la nivelul coapsei piciorului stâng și în zona capului. De asemenea, bărbatul a mai re­clamat că, în timpul acestui incident, i-a fost distrusă plasa anti-insecte de la geamul lo­cuinței”, a informat IPJ Hunedoara. Poliţiştii au întocmit chestionarul de evaluare de risc privind violența în familie, urmând să emită un ordin de protecție provizoriu faţă de fe­meie. În plus, aceasta este cercetată penal pentru infracţiunile de violență în familie și distrugere. (M. Gânju)

Flux mare de hunedoreni la ștrandul din Deva

Magdalena Șerban

Ștrandul din Deva este foarte solicitat în această vară, iar asta se întâmplă nu doar în weekend-uri, ci și în cursul săptămânii. Obiectivul se află în administrarea Ser­vi­ciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva, respectiv a Serviciului Ad­ministrare Baze Sportive şi de Agre­ment.

Distracție mare la prețuri mici
Aici pot fi găsite trei bazine cu apă, duşuri, cabine de schimb, terase şi puncte de ali­mentaţie publică, terenuri de volei, fotbal, zonă de fitness. Tarifele de acces sunt: in­trare adulţi – 10 lei, intrare copii, elevi, stu­denţi, pensionari – 5 lei, închiriere şezlong – 10 lei. Veteranii de război sau persoanele cu handicap beneficiază de gratuitate. În incintă funcţionează un punct de prim-ajutor de la Crucea Roşie şi un punct de sal­va­mari. Cât privește condițiile, sunt dintre cele mai bune. ,, Pentru a asigura un climat bun, am executat încă din timp reparaţii şi retuşuri prin vopsire, lucrări de mentenanţă etc. Bineînțeles, se fac igienizări constante, se tunde iarba, iar băncile, vestiarele şi grupurile sanitare au fost revizuite şi ele. După cum se ştie, în 2019 au fost montate aparate de clorinare a apei în casa pom­pe­lor. Pe lângă spațiul ofertant, luciul de apă și atmosfera estivală, ne dăm silința să men­ținem interesul celor care vor să-și petreacă zilele însorite lângă apă curată, alături de prieteni și amici. Frecventarea ștrandului e o modalitate de revigorare a tonusului, nu doar a ce­lui fizic, prin înot, cât mai ales a ce­lui psi­hic. Așa că vă aș­teptăm în număr cât mai mare. Vă rugăm doar să respectați nor­mele sanitare im­puse de autorități pe tim­pul pan­de­miei”, a afirmat Irinel Faur (foto), di­rec­torul general al S.P.Î.G.M. Deva. Referitor la orarul de funcționare, trebuie menționat că locația este deschisă de luni până duminică, în intervalul 8:00 – 20:00.

Balșa: ploile au lăsat urme

Magdalena Șerban

Ploile din ultima vreme și-au făcut de cap în unele zone ale județului și au potopit totul din calea lor în câteva localități din țară. La Balșa, lucrurile sunt destul de echilibrate, însă și aici au produs unele daune.

Se putea și mai rău
„E un timp imprevizibil, cum poate la fel sunt și vremurile. Am avut de-a face cu apă căzută în exces (ultima oară chiar în urmă cu vreo două săptămâni, când a fost declarat cod roșu), dar există și o parte bună, dacă se poate spune așa, și anume că nu a devastat gospodării sau anexe, nici terenurile agricole ale oamenilor nu au fost afectate în număr mare. Vorbesc de satele Poiana, Poienița, puțin din Techereu și Oprișești, unde a făcut praf drumul județean. O stradă a fost stricată și la Poiana, iar pe la Poienița a luat punți pietonale. Mai trebuie decolmatate șan­țuri, după cum era de așteptat în astfel de cazuri. Am avut Comisia de Evaluare la fața locului, s-au făcut fotografii și s-a în­tocmit nota estimativă a daunelor. Ne punem speranța în primirea ajutorului pentru situații de urgență de la Guvern. Nu ne bazăm pe sprijin de la Apele Ro­mâne, cu toate că am avea nevoie, deoa­rece sunt atâtea proleme în fiecare lo­calitate și ei au atât de puține alocări. Nu pot ajunge la toată lumea. Sunt conștient că prioritățile sunt concentrate acum mai cu seamă în zona Apuseni. Trebuie să vedem și la alții în ogradă, nu doar la noi. Și așa, să fim recunoscători Celui de Sus că nu am rămas fără case, animale și alte bunuri dragi omului care trăiește pe urma roadelor pământului. Ne-a ferit de la pieire. Sănătate să avem și mila Domnu­lui”, arată Traian Felician Jude (foto), primarul comunei Balşa. Alesul mai spune că ploaia e bună pentru agricultură, dar ca în orice, trebuie să existe o limită. Ce își dorește e să nu urmeze perioade de secetă sau să vină alte viituri.

Apa Serv Valea Jiului, ecologizare la Peștera Bolii

Acțiunea de ecologizare a fost inițiată de operatorul de apă potabilă și canal din municipiul Petroșani în urmă cu circa 10 ani și a devenit o tradiție. Astăzi, anga­jații societății vor face iarăși curățenie generală în zona obiectivului turistic deo­sebit de căutat în aceste zile.
Viiturile aduc în fiecare vară tone de resturi, fie că este vorba de deșeuri ori lem­ne sau alte materiale, iar puținii volu­n­tari care se ocupă de administrarea peș­terii nu răzbesc singuri. Ajutorul primit de la angajații societății de apă și canal este o adevărată gură de oxigen. Acțiunea de ecologizare are loc astăzi, 4 august, iar pe lângă voluntarii Apa Serv Valea Jiului pot participa și alți doritori. Operatorul de apă și canal derulează anual acțiuni de ecolo­gizare în zonele turistice ale Văii Jiului, tradiția fiind stopată doar anul trecut din cauza problemelor ridicate de pandemia de coronavirus. Peştera Bolii are o su­pra­faţă de 10 hectare şi este o rezervaţie naturală, intrarea fiind făcută pe sub o ar­cadă săpată în munte ce are înălţimea de 46 de metri. Obiectivul turistic se găseşte la numai 150 de metri de şoseaua Pe­troşani – Haţeg (DN 66), iar în 1928 a de­venit prima peşteră din ţara noastră care a beneficiat de iluminat artificial. (M.Gânju)

Larisa Iordache, mesaj emoționant după abandon: „Drumul meu este împietrit”

Gimnasta Larisa Iordache (25 de ani (foto) a abandonat finala la bârnă pro­gra­mată ieri la Jocurile Olimpice. Larisa Iordache a decis inițial că va concura, în ciuda entorsei metatarsiene de la pi­cio­rul stâng, suferită în sesiunea de cali­fi­cări din 25 iulie, dar cu două ore înainte de finală a spus stop, părăsind sala în la­crimi.
Gimnasta a postat un mesaj emo­țio­nant pe Facebook, în care a explicat prin ce trece și le-a mulțumit fanilor și antre­norilor.
„Nu vom înțelege niciodată de ce dru­mul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din pă­cate, iar, drumul meu este împietrit … D­u­re­rea asta de la gleznă, pe care o simt, este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine și pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care, din păcate, nu mai este lângă mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însă știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!
Este greu, greu … Pentru că de data asta chiar am crezut că o să fie bine totul. Însă drumul nu se oprește aici, cu această șansă nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregătită să reiau totul, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic.
Antrenorilor mei vreau să le spun că îi iubesc pentru că, indiferent de situație, ei au crezut în mine și în tot ceea ce am făcut. Și pentru că au pornit cu mine pe drumul ăsta chiar când nu aveam pe nimeni lângă noi. Și vă apreciez și pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat”, a scris Larisa.

Chinezoaica Chenchen Guan, noua campioană olimpică la bârnă

Gimnasta Chenchen Guan (foto) a fost ultima pe lista de concurs a finalei și a fost notată cu 14.633.Revenită în con­curs, Simone Biles, marea vedetă a Sta­telor Unite, a obținut medalia de bronz cu o notă de 14.000. Între Guan și Biles s-a clasat o altă sportivă din China, Xijing Tang, notată cu 14.233.
Finala la bârnă de la Jocurile Olimpice a fost așteptată cu mare interes, având în vedere că românca Larisa Iordache s-a calificat cu a patra notă. Reprezentanta României a sperat până în ultima clipă că va putea participa în această finală olim­pică. Durerea la gleznă pe care a simțit-o a fost însă peste limita de supor­tabilitate ca om.
Finala a stârnit totuși un interes major la nivel global, având în vedere că a marcat revenirea în competiție a americancei Simone Biles.
Canadianca Elizabeth Black a intrat prima în finală și a primit 13.866 pentru evoluția ei, notă cu care s-a clasat pe locul 4.
Primul exercițiu de medalie l-a pre­zen­tat chinezoaica Xijing Tang, care a urcat în frunte cu 14.233. Imediat a urmat în con­curs și Simone Biles. Sportiva a preferat să meargă la siguranță și a avut o evoluție pentru care a fost notată cu 14.000.

Tokyo la superlativ pe mare dar şi pe uscat

Mi-am început ziua de muncă de aici, la Tokyo, capitala olimpismului mondial în această perioadă, cu gândul să acoper cât mai multe locaţii unde se desfăşoară în­treceri cu participarea sportivilor români. Însă planul de acasă nu prea se potriveşte cu ce este în teren.Pentru operativitate, am decis să i-au taxiul deoarece orga­ni­zatorii ne-au oferit gratis un serviciu co­mod şi mai rapid, adică am primit 14 ti­chete de câte 10.000 de yeni, cu care noi să decontăm transportul cu taxiul.

În loc de tenis, atletism
Am comandat înainte cu o seară mijlocul de transport fiind hotărât să ajung înainte de ora 10.00, la Tokyo Metropolitan Gym­nasiun, pentru meciurile de tenis de masă. A venit o maşină elegantă, curată dar cu un conducător auto care nu știe o boabă en­gleză. Aşa că, nu e de mirare că în loc de tenis de masă, am fost obligat să văd… atle­tism, deoarece am fost debarcat direct în faţa Stadionului Olimpic. Cu cercetări mi­nuţioase am găsit şi locaţia unde este te­nisul de masă. Circa 25 de minute de mers pe jos, aşa că pe lângă atletism am văzut şi ceea ce voiam, meciul de tenis dintre România şi Hong Kong..Naţionala Ro­mâ­niei, a fost învinsă în sferturi de Hong Kong cu 3-1 şi a părăsit competiţia.
Nici bine nu am reuşit să facem înre­gis­trările de la conferinţa de presă, că orga­ni­zatorii ne-au oferit o altă surpriză:o croa­zieră cu una dintre navele acostate în por­tul ma­ritim Tokyo. Aşa că am profitat de aceas­tă ocazie şi am avut posibilitatea să văd fru­mu­seţile nevăzute ale metropolei japoneze. În scurta plimbare cu vaporul pus la dispoziţie am străbătut întreaga lagună care s-a con­stru­it în jurul oraşului. Am tre­cut pe lângă Satul Olimpic unde mai sunt ar­borate stea­gu­rile naţiunilor participante la această edi­ţie a Jocurilor Olimpice. Din exterior privind la clădirile unde au fost şi mai sunt găzduiţi sportivii participanţi,am văzut bannerele pe care le-au montat chinezii; pe două două blocuri de mai multe etaje(cred că aveau cel pu­ţin 20 de nivele) pe toată lungime clă­di­rilor, asta ca să se vadă de departe că po­po­rul chinez e la mun­că. Dar despre această aven­tură o să vă povestesc cu altă ocazie.
Întors la Centrul Internaţional de Presă , deşi a plouat, am decis să trag o fugă la competiţia de gimnastică. Jade Carey din Statele Unite a cucerit medalia de aur la sol în concursul feminin de gimnastică artistică al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Cu un total de 14.366 puncte, Jade Carey a reuşit să o devanseze pe italianca Va­nessa Ferrari, care a intrat în posesia me­da­liei de argint, cu 14.200 puncte iar pe treap­ta a treia a podiumului au urcat japoneza Mai Murakami şi rusoaica Angelina Me­lin­kova, care au încheiat concursul la ega­litate de puncte: 14.166 puncte.

Condiţii dintre cele mai moderne
De neînţeles decizia membrilor Co­mi­te­tului Tehnic din cadrul FIG (Federaţia Inter­naţională de GImnastică) cei care au luat aprobat ca finala de la sol, să se desfăşoare înaintea celei de la bârnă, lucru contrar re­gulamentelor în vigoare.
Mă întorc la taxi-ul meu cu care am pornit de la hotel. Mijloc rapid de transport într-un oraş suprapopulat dar foarte scump. E drept, are condiţii dintre cele mai moderne: GPS-uri ultramoderne, TV la bord, muzică, aer condiţionat şi conducători stilaţi, foarte săritori să tea jute. Desigur nu dejeaba…Am ajuns la Stadionul Olimpic în aproximativ 40 de minute, pe un traseu pe care de obicei, cu autocarele puse la dispoziţia jurnaliștilor, fac cam 90 de minute, cu o es­cală la autogara auto.La taxi, călătoria a cos­tat aproximativ 7.000 de yeni, un tichet din cele oferite de organizatori. Menţionez că tichetele nu sunt transferabile în yeni şi nu se returnează diferenta de la suma de pe aparatul de înregistrare până la suma de pe tichet. S-ar fi făcut o afacere , dacă ar fi fost permis acest lucru.Aşa că diferenta rămâne ca şi un fel de bacşis, calculat, la conducătorul taxi-ului.
O să închei spunând că aici nu se fumează decât în spaţiile special amenajate. Nu am văzut până acum vreun locuitor fumând sau aruncând fel de fel de lucruri pe stradă. Dar şi mai ciudat,nu am găsit obişnuitele coşuri de gunoi la colţurile străziilor.Unde să arunci atunci gunoiul? O întrebare la care răspunsul e simplu, acasă, sau la ser­vi­ciu, în cutiile speciale, marcate cu însemne clare pentru plastic sau gunoi menajer. Sincer, totul se respectă. Dar despre asta mai vorbim…Acum caut un taxi, să mă în­torc la hotel…

Nicolae Gavrea,
corespondetul special al cotidianului
MESAGERUL HUNEDOREAN la Tokyo

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un director ajuns cu pile pe funcție l-a recom­pen­sat recent pe un ales local care l-a ajutat e­norm cu un post pentru fiul său. Un post în administrația publică lo­cală, se-nțelege. Zvo­nerii au aflat și acum po­vestesc prin târg că omul nostru a făcut tot ce a putut să-l ajute pe cel care a pus umărul serios la cocoțarea sa pe fotoliul de șef. Evident, povestesc cârcotașii pe la colțuri, s-a găsit ur­gent un post liber la uni­tatea unde este șef omul nostru. Și, se pare că fiul alesului va fi și bine plătit, lucru care nu e o sur­priză pentru res­pec­tiva odraslă, obișnuită cu salarii mari și muncă pu­țină.

 

Povestesc zvonerii prin târg că un edil din zonă nu vrea nici în rup­tul capului să le asfalteze dru­mul unor săteni. Mo­tivul? Edilul a înregistrat cel mai mic scor în satul cu pricina, la alegerile lo­cale, semn că locuitorii de aici nu l-au votat. Și, susțin cârcotașii, omul nostru se răzbună acum pe săteni, care nu au nici o șansă să-și vadă dru­mul asfaltat încă ani buni. Gurile rele șușo­tesc pe la colțuri că oamenii vor să iasă în stradă și să protesteze față de discriminarea la care sunt supuși de către primar, altfel nu văd o ieșire din această situație.

Procurorii au câștigat! Laura Sârbu rămâne în arest preventiv!

Adriana Năstase

Procurorii au făcut contestație în dosarul fostului secretar general al municipiului Deva, după ce Tribunalul Hunedoara a decis ca Laura Sârbu să iasă din arestul preventive și să fie mutată în arest la domiciliu.

Judecata continuă
Ieri,magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis contestația procurorilor, astfel că Laura Sârbu rămâne în arest preventiv. Dosarul se judecă cu ea în arest preventic, instanța veri­ficând temeinicia măsurii la 60 de zile.
Iată soluția pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia:
„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de ju­decătorul de cameră preliminară din cadrul Tri­bu­nalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/ 2021/a2. Desființează încheierea atacată doar în ce privește dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu față de inculpata Sârbu Laura. Procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 al.4 Cod procedură penală menține mă­sura arestării preventive luată față de inculpata Sârbu Laura. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art.205 Cod procedură penală raportat la art. 425/1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Sârbu Laura împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a2 În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpata Sârbu Laura să plătească în favoarea statului suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în contestaţie. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 02.08.2021”.
Reamintim că Laura Sârbu, soțul acesteia dar și cumnatul ei au fost arestați la începutul lunii aprilie a acestui an într-un dosar de corupție. Cei trei au fost deja trimiși în judecată.

Cresc îmbolnăvirile de Covid în județ

Acoperirea vaccinală pentru Covid-19 în judeţul Hunedoara a fost calculată la o valoare de 21,69 la sută, potrivit datelor oficiale publicate luni de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate 186.180 de vaccinuri, doza 1 şi rapel, cele mai multe seruri fiind cele produse de compania Pfizer, cu 144.994 doze, urmate de cele produse de Moderna, cu 16.810 doze, AstraZeneca, cu 13.878 doze, şi Johnson&Johnson, cu 10.496 doze. În centrul Drive-Thru, deschis în parcarea de la super­mar­ketul Auchan, au fost imunizate 18.355 de per­soane, iar în cadrul campaniilor organizate la sediile unor societăţi comerciale au fost administrate 1.895 de doze, în timp ce medicii de familie au vaccinat 4.126 de per­soane.
De asemenea, cele şapte echipe mobile de vaccinare au reuşit să vaccineze 15.215 per­soane din judeţ.
Potrivit DSP Hunedoara, incidenţa cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 în judeţ a fost cal­culată ieri la o valoare de 0,08 la mia de lo­cu­i­tori, tendinţa ultimelor şapte zile fiind una de creş­tere. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean – Stiri si informatii din judetul Hunedoara.

Exit mobile version
%%footer%%